Певачица Ивана Селаков је пре пет лета, 2018. године, одлучила да оде на вантелесну оплодњу и она је једна од ретких којима је интервенција успела из првог покушаја.

Ивана је отворено причала о самој процедури, као и трудоћи како би помогла и другим женама и охрабрила их у томе, иако је испочетка крила од медија да је у другом стању. крила да је затруднела путем вантелесне оплодње, а истиче да је сам процес безболан, али дуготрајан и досадан.

- Мој Пеђа и ја смо заједно 10 година, бебу прижељкујемо веома дуго, али нам се то није остварило све до сада. Одлучила сам се за ВТО пре свега због мојих година и чињенице да немам шта да чекам. На препоруку многих познаника, одлучила сам се за докторку Гоцу Ивановић. Придржавала сам се свих њених упутстава, а она ме је упутила на дужи протокол који подразумева хормонске инјекције - једну или две сваки дан у тачно одређено време и још неке хормонске терапије у виду лекова - причала је певачица раније за Блиц жену.

Фото: АТА имагес

 

 

- С обзиром на то да сам са терапијом почела у новембру, а завршила пре месец дана, јасно вам је колико је то инјекција, али ништа не боли и није ништа страшно, већ само мало досадно. Мислила сам да је ВТО много тежи процес за жену, али заправо сам ја то поднела "мушки", само уз неке благе нуспојаве типа ноћног знојења и блажих промена расположења.

Њен савет свим женама које бију битку за потомство јесте да се слободно и без страха подвргну вантелесној оплодњи.

- Крајњи исход је сан сваке жене - беба. У Србији има врсних професионалаца у области вантелесне оплодње, који су егал са онима у свету. Урадила сам и пренатални тест из крви у ком се виде хромозоми бебе, па тако нисам морала да радим дабл, трипл тест и амниоцентезу. Након добрих резултата сам коначно одахнула и почела истински да уживам у трудноћи - открила је Ивана.

Њен процес је трајао нешто дуже, а певачица је и открила разлог за то.

Фото: АТА имагес

 

 

- У мом случају процес вантелесне оплодње трајао је нешто дуже него уобичајено, од новембра до фебруара, из два разлога. Први је што смо почели уочи празника, када ми, певачи, имамо највише посла, а други је хируршка интервенција на материци, коју сам морала да извршим. У складу са околностима, добила сам адекватну терапију и била крајње дисциплинована - казала је фолк звезда недавно за "Хелло".

- Када се упустите у овакву авантуру, од вас се очекује да будете максимално одговорни, да свакодневно у предвиђено време узимате терапију, која подразумева хормонске инјекције. Нисам се плашила, али нисам могла ни сама да их дајем, тако да је Пеђа то преузео на себе - додала је певачица, која је на свет донела ћеркицу Круну.

- Сазнали смо да чекамо девојчицу, што ме је силно обрадовало јер сам "навијала" за то од почетка - истакла је тад.

Фото: АТА имагес

 

 

Певачица је испричала и да данас њена ћеркица Круна (4,5) има проблем са исхраном

Наиме, певачица је открила да мала Круна има поремећај исхране.

- У неким стварима јесам строга, у неким не. У неким стварима сам стварно строга... Највише сам строга око хране. Наша ћерка има неки поремећај исхране, урођени, о томе се јако мало зна у нашој земљи. Више постоје неки чланци на енглеском језику које сам ја читала, она је велики избирач - рекла је певачица на почетку.

- Она стварно има велики проблем, тј. ми. Највише се свађамо око хране. Све остало пада у други план, свађамо се и натежемо да ишта унесе у себе. Све остало је о-кеј код ње - казала је Ивана Селаков за "Премијеру, викенд специјал".

БОНУС ВИДЕО: