Скандал данима потреса Белу кућу и породицу Бајден, а иако поједини политичари и медији спекулишу да је бели прах био у власништву Џоовог сина Хантера, бившег зависника, званичних информација о одговорној особи и даље - нема.

Отвара се питање да ли ће уопште случај бити расветљен до краја, јер сви званичници потенцирају да је спорна кесица наводно пронађена у изузетно прометном делу Беле куће. Кроз овај део пролазе ВИП гости, посетиоци, туристи, чланови особља, војни званичници, политичари и медијске екипе. Форензичари су наставили да испитују кесицу са белим прахом, али званичници и поред тога не очекују да ће идентификовати њеног власника. Портпаролка Беле куће Карин Жан Пјер је медијима прецизирала да се туристичке туре овде оранизују петком, суботом и недељом.

Према неименованим изворима из истраге, кокаин је, изгледа, пронађен у улазном делу између фоајеа и предворја на нижем нивоу Беле куће. Како су истакли, улаз се налази близу места где се паркирају нека возила, као што је председникова лимузина или теренци. Тајна служба ангажована је на откривању детаља. Истражитељи чешљају дневнике посетилаца и детаљно прегледају снимке са надзорних камера.

Афера са кокаином траје још од недеље увече, када су чланови Тајне службе током рутинске контроле пронашли спорну кесицу са белим прахом. До сада није било никаквих конкретнијих детаља из истраге. Афера је отворила бројна питања. Колико је грама кокаина било у пластичној кесици, како је власник успео да унесе забрањену супстанцу у резиденцију председника САД, као и како то да служба која чува најважнијег човека у држави до сада није успела да разотрије све детаље.

Фото: Профимедиа

 

Док истражитељи ћуте, уз понеку реч од анонимних извора, јавности преостаје само да спекулише. Тако је контроверзни Хантер постао главни кривац, додуше, без доказа, осим његове бурне прошлости. И бивши шеф Беле куће Доналд Трамп уперио је прст у Хантера и Џоа, а да ли овде има истине новинари су упитали заменика секретара за штампу Беле куће Ендруа Бејтса.

- Немам одговор на то. Приметио сам да изгледа из тог угла уопште долази до све веће фрустрације и мислим да је то вероватно укорењено у контрасту између њихових суштинских политичких записа - избегао је одговор Бејтс.

Рузвелт лечио синусе дрогом?

КОКАИН се у Белој кући није нашао први пут, пише "Гардијан". Према британском листу, постоји веровање да је бели прах раније био у канцеларији председника САД и да је њен најпознатији корисник вероватно био Френклин Д. Рузвелт који га је, наводно, користио због проблема са синусима. Када је Рузвелт био на функцији у првој половини 20. века третман који се користио за лечење овог проблема био је разводњени раствор кокаина који се наносио памучним штапићем. Тада је то била уобичајена пракса и није било незаконито. Но, никада званично није потврђено да ли су лекари Рузвелту заиста давали ову супстанцу.

БОНУС ВИДЕО:

БИКОВИ ПОНОВО ЈУРЕ УЛИЦАМА: Почео фестивал Сан Фермин у Шпанији

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".