Краљ Чарлс III избацио је са двора Анђелу Кели, омиљену помоћницу своје мајке британске краљице Елизабете, пишу британски медији.

Премда је Анђела (која је за краљицу почела да ради као гардероберка још 1994), веровала да ће јој нови владар дозволити да живи у кућици у Винџор Хоум Парку, то се није догодило.

Уместо тога Чарлс је жену која је уживала апсолутно поверење његове мајке испратио далеко од "олтара", па сада живи скоро 300 километара далеко, на имању породице Виндзор у Пик Дистрикту у северозападној Енглеској.

Фото: Танјуг/АП

 

 

- Краљ је овим потезом учинио све како би Анђелу Кели спречио у томе да напише своју трећу књигу на основу богатог искуства који је стекла блиско сарађујући с покојном краљицом. Тема јој је требала бити прилично бенигна – Елизабетина љубав према коргијима које је имала целог живота – али Чарлс је, очито, имао разлога за опрез.

Анђела је пуно тога видела, чула и знала о динамици односа унутар најпознатије породице на свету. За писање ове књиге наводно је већ имала краљичин благослов, која јој се тиме хтела захвалити за верно служење Круни и осигурати јој мирну старост. Краљ јој је сада те планове покварио - наводе британски медији.

(Јутарњи.хр)

БОНУС ВИДЕО: