Твитер је запретио да ће тужити Мету због њене нове апликације Тредс (Тхреадс), саопштила је у четвртак новинска агенција Семафор. У писму генералном директору Марку Закербергу, адвокат Твитера рекао је да компанија "има озбиљну забринутост да се Мета бави систематским, намерним и незаконитим присвајањем Твитерових пословних тајни и друге интелектуалне својине".

"Твитер намерава да стриктно спроводи своја права интелектуалне својине и захтева да Мета предузме хитне кораке да престане да користи било какве Твитер пословне тајне или друге високо поверљиве информације", написао је Алекс Спиро у писму.

Представници Твитера и Мете нису одмах одговорили на захтев Гардијана за коментар.

Тридесет милиона пријава за мање од 24 сата

Мета је у среду лансирала нову апликацију у 100 земаља. Према наводима компаније, апликација је прикупила 30 милиона пријава мање од 24 сата.

Ова апликација доступна је и у Србији, али за сада не и у земљама Европске уније.

Тредс још увек нема хаштагове и функције претраживања кључних речи, што значи да корисници не могу да прате догађаје у реалном времену као на Твитеру, а недостаје му и функција директне размене порука и десктоп верзија.

Упркос овим недостацима, аналитичари углавном сматрају да ова апликација има велику перспективу.

"Апликација за јавну коверзацију са више од милијарду корисника је потребна. Твитер је имао прилику да то уради, али није успео. Надамо се да ми хоћемо", саопштио је шеф Мете Марк Закерберг на новој платформи Тредс.

(Блиц)

БОНУС ВИДЕО

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".