Мушкарац (28) из Пирота покушао је да убије свог двогодишњег сина и себе након што се наводно посвађао са супругом, сазнаје Курир.

Права драма одиграла се у понедељак касно увече, а отац је прво дао малишану да попије сону киселину, а потом је и сам попио ту течност.

- У Општу болницу у Пироту прексиноћ око поноћи примљени су мушкарац (28) и двогодишње дете због тровања киселином. Због тежине повреда, опекотина по лицу и уснама, али и повреда једњака и желуца, обојица су санитетом транспоротвана у нишки Клинички центар. Мушакарац је у тешком стању, лекари му се боре за живот - потврдили су за Курир у пиротској полицији.

Оставила га супруга

Како незванично сазнаје Курир, покушај убиства и самоубиства догодио у близини једног пиротског насеља, на месту које мештани зову Вашариште, након што се отац посвађао са мајком детета, односно својом женом.

- Сумња се да је прво дао детету киселину, па је он попио. Све се десило због тога што се наводно посвађао са женом и због поремећених односа у породици. Чули смо да га је она оставила, па је он хтео да направи катастрофу да би жена патила. Вероватно је хтео да јој се освети - каже извор Курира и додаје да је права срећа што је малишан остао жив.

Мештани причају да отац заправо не живи у том насељи, ни околиони.

- На том месту које зовемо Вашариште, скупља се омладина из краја. Седе увече, друже се и ћаскају. Тог човека са дететом не познајемо, он не станује овде уопште. Мислимо да је он у понедељак увече дошао однекуд ту са сином - причају житељи овог дела Пирота и додају да се у околини Вашаришта налазе само две куће.

- Комшије из тих кућа су нам рекле да су у понедељак увече видели аутомобиле ту и неку гунгулу. Страшно је ово што се десило. Надамо се да ће дечак бити добро - каже саговорник Курира.

На оку лекарима

Како сазнаје Курир, отац је хоспитализован у интензивној нези Кинике за ендрокринологију УКЦ Ниш.

- Примљен је са тешким корозивним променама једњака и желуца, изазваним испијањем соне киселине. Урађене су све дијагностичке процедуре и дата је сва терапија по протоколу. Тренутно је стабилних виталних параметара, свестан, али због степена и врста повреда, још увек је животно угрожен - кажу из УКЦ Ниш.

Дете се, такође, налази у Ургентном центру на педијатрији, где читав тим лекара константно прати његово здравствено стање.

- Он има опекотине и промене коже лица и уста, а лекари ће наредних дана одлучивати о даљим поступцима и току лечења - додали су.

БОНУС ВИДЕО

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".