Бајага се обратио за помоћ у одвикавању од алкохола и озбиљних здравствених проблема које има с јетром, па је у болницу у којој је лежао редовно долазио интерниста који ради у суседној државној установи, а повремено је ангажован и приватно.

Фото: В. Данилов, Д. Миловановић

 

- Интерниста из Специјалне болнице за интерне болести обилазио је Бајагу у приватној клиници у којој је био смештен. Он је пратио његово стање с обзиром на то да му је јетра услед дугогодишњег конзумирања алкохола малтене потпуно уништена. Због тога је на крају и пристао на лечење јер је познато да се они који имају проблем с пићем тешко одлуче на овај корак. Код нас је поготово друштвено прихватљиво да се пије и наздравља у свим приликама, па ретко ко, и када то већ постане озбиљан проблем, хоће то да призна и прихвати, а камоли да оде на лечење - прича извор упућен у Бајагино здравствено стање, па наставља:

- Момчило је у последњи час решио да узме ствари у своје руке и дође на ову познату клинику, на којој се успешно лечи алкохолизам. То јесте дуготрајан процес и обухвата фазу болничког или интензивног лечења и фазу продуженог лечења. Психички проблем код потпуне апстиненције од алкохола се још и некако да решити, али штетне последице које је дугогодишња злоупотреба алкохолних пића оставила на органе попут јетре је нешто теже санирати. Зато је свакодневно надгледање и праћење интернисте у Бајагином случају било најважније.

Фото: Јутјуб принтскрин/Папараззо Лов // ДНК, П. Милошевић

 

Бајага више није хоспитализован, али редовно долази на сеансе, то јест, прегледе који су у склопу његовог лечења - истакао је извор.

- Он је пуштен кући, али је стално под надзором лекара, у смислу да редовно долази на заказане сеансе које подразумевају његову терапију. Када је оштећење јетре у питању, посебно када је она оштећена због алкохола, веома је битно да пацијент буде дисциплинован, а Бајага то свакако јесте.

Овим поводом огласио се и Бајага, али је он рекао да се осећа добро и захвалио нам на бризи.

- Ја сам одлично, не знам шта сте могли да добијете, супер се осећам, никад боље! Није тачно то за лечење. Немам проблема, осећам се добро, хвала вама на бризи - рекао је када су га питали за проблеме с јетром и лечење у болници за одвикавање од зависности.
Иначе, познати музичар се недавно и преселио у Земун, те сада живи у близини поменуте клинике. Према писању медија, он је продао луксузну некретнину на Сењаку у којој је живео с бившом супругом, те се наводно преселио код нове партнерке. Како су преносили медији, Бајага је узео 700.000 евра, те ову суму поделио са женом и децом, али још није нашао адекватан стан за себе, па се привремено уселио код девојке.

(Ало)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".