Ову информацију изнео је кардиохирург Миљко Ристић, који је додао да се трофејни стручњак налази у вештачкој коми.

Седамдесетшестогодишњи фудбалски стручњак је доживео је прво лакши, а онда и тежи мождани удар као последицу шока који је претрпео. Он је у четвртак, ударио у аутомобил "шервролет авео" којим је управљао је Ж. К. (63).

Према Ристићевим речима, још се не може рећи да је ван животне опасности, али оптимиста је и нада се да ће опоравак тећи у добром смеру.

Фото: Н. Параушић

 

- Љупка знам приватно, а био је и наш пацијент, радили смо му нека испитивања. Погодило ме је то што му се десило. Колико знам, у стабилном је стању, тако да је то охрабрујуће, али не можемо више од тога рећи, надам се да ће све ићи у добром правцу. Нисам био у посети, али добро сам информисан. Познајем га и лично. Код оштећења мозга принцип лечења је фармаколошко продужавање коме, јер онда су најмање потребе можданих функција, за кисеоником и слично. Он је тренутно у вештачкој коми. Морам да будем реалан - његова прегноза је неизвенса. Мислим да ће он ипак изгурати, оптимиста сам. Најкритичнијих је било првих 48 сати, а он се за сада држи одлично - рекао је Ристић гостујући на "Информер ТВ".

БОНУС ВИДЕО: