Корисница ТикТока с наших простора, Нина Скочак, објавила је на поменутој мрежи причу о позивници коју су она и њен партнер добили од пријатеља, а оно што је писало у дну позивнице ју је шокирало.

- Џеф и ја идемо на свадбу код његовог пријатеља у септембру и добијемо позивницу. Ја гледам ту позивницу и на дну пише банковни рачун. Ја гледам у то и питам га шта ово значи. Он каже "па да уплатиш паре пре свадбе". Ја кажем "ма немогуће, то су само ти људи тако направили". Он каже "не, то је овде нормално, погледај ову позивницу" - почела је причу Нина, која је додала да је то у Белгији уобичајено.

- У Белгији се то тако ради, људи не доносе паре у кешу на свадбу, него ти уплате паре на рачун пре свадбе, и то је то. Сад кад боље размислим, реално, то је топ. Не мораш да подижеш кеш, уплатиш људима на рачун и то је то, људи добију паре да имају пре саме свадбе, па им је лакше да организују - закључила је она, те упитала своје пратиоце шта они мисле о овој пракси.

@ninaskocak Živo me zanima dal se ovo i kod nas radi negdje? 😅 Baš sam pitala i prijateljicu iz Nizozemske i prvi put čuje za ovo, tako da ne znam dal je ovo samo u Briselu ili i dalje #vjencanje #svadba #storytime #balkantiktok #balkanci #muskozenskiodnosi ♬ original sound - ninaskocak

- Јако ме занима шта ви мислите и да ли бисте ви ово овако увели. То никад нисам видела код нас.

У коментарима су се нашли разнолики одговори, од оних шаљивих, до озбиљних.

"А где ћу 20 марака уплатити", "Па то је скроз ОК, али не за наш менталитет", "На уплатницу упишем за торту и кићенице", "Паметно", "Топ", "Како ћу тостер и микроталасну да уплатим на рачун", само су неки од коментара.

БОНУС ВИДЕО: