Надмудривање нашег народа са грчким цариницима тема је стара колико и љубав ка мору и плажама Грчке, због чега свакодневно на друштвеним мрежама осване макар једна анегдота.

Након јучерашње исповести о томе како је путовала са родитељима и сестром за време старе Југославије, те и како су мама и тата преносили ствари преко границе, Наташа се поново огласила унутар групе "Грчка инфо".

Овај пут, она је испричала како је због чињенице да се у Грчку није могло без 500 марака ући, направила хаос на граничном прелазу док је вадила новац из скривених делова торбе.

"Сакриј то, немој у новчаник"

Њену исповест преносимо вам у целости:

Фото: М. Анђела

 

 

- Видех данас да су вам се свиделе моје успомене са границе Грчке раних осамдесетих, па смо многи са сетом и сјајем у очима делили исте, те вам обећах још једну причу са границе Грчке али деведесетих. Надам се да ћете се од срца смејати као ја сваки пут кад се сетим. Беше то 1995те мислим када је деда Аврам зауставио инфлацију а ја дала услов за четврту годину на Психологији. Сиромашна студенткиња шверцовањем скупила у ситним апоенима једва 500 марака и пакује бекпек да сама обиђе Кикладе и Атину. Скочи млађа сестра на мене кад виде да паре стављам у новчаник. За њу дете инфлације то су огромне паре. Ни случајно у новчаник.

- Па где ћу?

Распоредиће она по стварима ситне апоене.

- Па како ћу да их нађем?

- Направићу ти шифрарник, каже она и пише: чарапе 20, дезодоранс 10, огледалце 5, несесер 20...

Пуштам је ја узимам ствари и улазим у редовну линију за Солун одатле ћу трајектом.

На граници гужва улази жена цариник Гркиња и каже не може у Грчку ко не покаже у новчанику 500 марака. А ја на задњем седишту. Ранац са парама у бункеру. Отвара народ новчанике, ја се знојим у новчанику 20 марака. Објашњавам да имам паре у бункеру. Стоји зилион кола и аутобуса на граници ја седам са ранцем испред аутобуса, држим списак шифрарник и редом вадим: чарапе 20 марака, дезодоранс 10, црвена као булка народ вири и гледа пажљиво шта се дешава. Пустила ме кад сам стигла до 300 марака није имала живаца за више.... Сви ви из те колоне праштајте. Неки други пут о томе како су лепе Кикладе кад си студент", написала је она у објави која је насмејала многе.

БОНУС ВИДЕО: