Рубија Данијелс је Американка, пореклом из Бразила, која живи у Калифорнији, а сада је искористила фантастичну понуду и постала власница три куће у Италији.

Она је те три куће купила за 3,30 долара укупно, тачније за нешто више од 354 динара, али постоји једна ствар када је реч о продаји оваквих некретнина.

Почетком 2019. године, контактирала је агента за некретнине и заказала обилазак напуштених кућа које су биле оглашене на продају по невероватној цени.

"Одлазим", то је рекла супругу пре него што је први пут отишла на Сицилију.

- Када сам први пут отишла била сам једина особа тамо, то је било нешто потпуно ново за мене. Добила сам каталог од 150 кућа - рекла је она за Индепендент.

О чему се заправо ради

Ствар је у томе што купци напуштених кућа које се продају за евро морају да реновирају некретнине у одређеном временском периоду, нешто што је Данијелс већ на добром путу да постигне.

 

 

- Била сам тако задивљена. То је била једна од оних ствари које морате да видите својим очима да бисте били сигурни да је истина. Истраживала сам и у року од три дана купила сам авионску карту, изнајмила аутомобил, хотел и отишла сам. Место ка коме је кренула је Мусомели, град од око 10.000 становника у центру Сицилије.

Иначе, Мусомели је само један од многих градова и села у Италији који нуде некретнине по најнижим ценама у покушају да помогну у борби против смањења броја становника. То је тренд који је претходио пандемији корона вируса.

 

 

Такође, у овом граду, купци некретнина треба фасаду објекта да реновирају и врате у првобитно стање, док унутрашњост могу да уређују како год желе.

Оно што је кључно јесте време, рок је, како се наводи - три године, а предлаже да вам буџет буде око 20.000 евра.

Данијелс је потрошила 3,30 евра да би купила три куће, а сада подстиче и друге да ураде исто.

 

 

- Има много места на свету која треба да ценимо због оног што јесу - каже она и истиче да је једну кућу завршила са ситним поправкама крова.

У Мусомелију, госпођа Данијелс има различите планове за сваку некретнину коју поседује. Једна ће бити тамо где она одседа кад год је у граду. У међувремену, у настојању да узврати заједници, она ће другу претворити у уметничку галерију, а трећу у wелнесс центар, који ће бити њено највеће улагање јер захтева озбиљно реновирање.

Осим куповине имовине за цифру мању од џепарца, добила је и топле комшије.

- Људи су били супер гостољубиви и сви су желели да попију кафу са мном. Продавци некретнина су ме загрлили као сестру – били су са мном сваки дан док сам била тамо, рекла је она.

 

 

Тако је и на пример, сицилијански град Самбука ди Сицилија постао познат по томе што су тамо људи продавали своје напуштене куће за 1 евро још 2019. године ( тада око 1,60 долара у то време). Две године касније, још једна серија кућа је поново стављена на продају, са удвострученом ценом - на 2 евра. Такође, јужни италијански град Лаурензана је 2021. године понудио своје напуштене куће по цени од 1 евро.

Признаћете да је ова понуда примамљива, али не заборавите да вам је куповина јефтина, али је скупо реновирање.

(Курир.рс/Индепендент)

БОНУС ВИДЕО: