Зато њима нису страни блиски контакти с јеленима, дивљим свињама, лисицама, пумама, али и много опаснијим врстама, попут лавова, вукова и медведа.

У то се уверио један уметнички фотограф који се нашао на предивном језеру у очигледно касно јесење доба, желећи да забележи невероватне природне лепоте. Међутим, оно што није очекивао, као ни његов сапутник који га је снимао током путовања, јесте да ће им се прикрасти огромна дивља животиња. У питању је био медвед, који као да се појавио ниоткуда и потрчао ка људима, очигледно убеђен да му они нарушавају станиште и представљају неку врсту претње.

У тренутку је настао мук, сниматељи су се очигледно скаменили јер је животиња трчала ка њима и рикала, а онда је храбри фотограф урадио нешто невероватно.

Он је, наиме, упркос опасности у којој се нашао најпре покушао да се приближи медведу како би га сликао, међутим, убрзо је схватио да му је разјарена животиња превише близу и да је у опасности. Да не б и завршио у ћорсокаку, мушкарац је реаговао инстинктивно и он појурио ка медведу, ударајући ногом о земљу и испуштајући тон којим је желео да га отера.

Очигледно пренеражена животиња, јер није очекивала такав развој догађаја, укопала се на тренутак у месту, а затим се окренула и отрчала у другом правцу колико је ноге носе.

Снимак је на ТикТок мрежи постао виралан и сакупио је милион свиђања.

"О, Боже... то је било тако близу медведа...", "Моје срце...", "Фотограф је пропустио дивну прилику за слику", "Свака част, човече", "Ко би још имао храбрости за овакав потез?", "Ја сам се скаменио", "Брат је само желео селфи", коментарисали су корисници мреже.

Многи су наставили да збијају шале на рачун медведа приметивши иронично "како је изузетно брз и храбар", док су други навели како је камерман желео само кратко да поразговара са њим, али да му медвед то није дозволио. Било је и шала да је фотограф желео само загрљај, али да је медвед побегао.

БОНУС ВИДЕО:

УБИЈАЈУ ЉУДЕ ГОРЕ ОД РАТА: Медведи и леопарди не бирају кога ће напасти

(Еспресо/Срећна република)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".