Драма се догодила близу града Патра. Многи су на друштвеним мрежама критиковали родитеље за инцидент.

- Како је могуће да су оставили дете на душеку и сами се купали - гласи само један од многобројних коментара.

Шта се заправо догодило?

Изненада је дошло до промене правца ветра који је дете буквално ишчупао из руку оца који је био поред ње. Како се наводи, отац је одмах кренуо да плива за њом као и још неколико људи који су били на плажи, али нису успели да је стигну.

Одмах су о свему обавестили полицију, али нико није могао да је пронађе. Надлежне службе одмах су послале два ферија у спасилачку мисију.

 

@nikana.gr Spasavanje trogodišnje devojčice na gumi u moru #grcka ♬ original sound - nikana.gr - letovanje u Grčkoj

 

Како се може видети на снимку све се срећно завршило. Са трајекта који је био на уобичајеној рути од Рија до Антирија, насред мора, негде око 500 метара од обале, капетан је угледао девојчицу и она је спашена.

- Прилазили смо луци Антирио када је преко радија стигао позив у помоћ. Јавили су нам да је струја однела дете на пучину. Нисам ни знао да је у питању тако мало дете - рекао је Григорис Карнезис, капетан трајекта који је извукао девојчицу из воде.

Како преносе грчки медији, отац је одмах девојчицу одвео код психолога који га је посаветовао да девојчицу врати на море! Недуго затим она се на плажи поново играла са другарима, вероватно несвесно свега што јој се догодило.

На крају, родитељима је упућен апел да држе гуму на којој су деца, јер их ветар или морска струја могу однети далеко. 

БОНУС ВИДЕО: