Локална полција издала је у понедељак оптужницу против 19-годишњег Енрикеа Падиље у вези с пуцњавом у биоскопском комплексу, преноси CBS News.

Падиља је задобио прострелну рану те се налази у болници под стражом, рекао је портпарол полиције Гилберт Гаљегос. 

Сведоци су рекли полицији да је мушкарац, касније идентификован као Падиља, стигао у биоскоп са својом девојком и пронашао један пар на најмање једном од њихових резервисаних места.

Особље позоришта покушало је да помогне у решавању спора, али је он ескалирао баченом кантом кокица, гурањем и пуцњавом, наводи полиција.

 

 

Мајкл Тенорио (52) је упуцан и преминуо је на лицу места. Његова супруга Трина Тенорио рекла је да је био ненаоружан.

Убица је првобитно побегао, али рањени Падиља је пронађен како се крије иза жбуња испред излаза, саопштила је полиција. Напољу је такође пронађен пиштољ који се поклапао са чаурама из пуцњаве.

Диспечери Хитне помоћи примили су око 20 позива пошто су људи побегли из биоскопа.

У кривичној пријави и налогу за хапшење против Падиље наведене су тачке за убиство, пуцњаву у згради пуној људи и манипулисање доказима. У тужби се наводи и да је Падиља рањен у стомак, али није дато даље објашњење.

Полицајац који није био на дужности, а који је био на пројекцији филма, дао је убијеном Тенорију хитну помоћ. Полицајац је био сведок сукоба, али није видео оружје у замраченом биоскопу, већ је рекао да је чуо брзи низ пуцњева пре него што је један од умешаних истрчао напоље.

БОНУС ВИДЕО:

НЕБО У ЊУЈОРКУ ПОСТАЛО ЈЕ НАРАНЏАСТО: Дим од шумских пожара у Канади прекрива Северну Америку

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".