Водитељка Јована Јеремић јуче је у уживо програму сазнала да јој је преминуо деда, па се тим поводом данас појавила у црнини.

Познато ТВ лице је јуче, у току разговора са гостима о стању у Русији, сазнала да јој је преминуо деда, након чега је смогла снаге да настави програм, али туга у њеном гласу се и те како могла чути.

У складу са ситуацијом и смртним случајем у породици, водитељка је изабрала црну боју као примарну за ово јутро, али и смерну фризуру.

Фото: ТВ Пинк принтскрин/Ново јутро

 

 

Јеремићева је као и увек, остала доследна себи, те се и са овом ситуацијом бори на свој начин, а о њенон професионализму се и те како прича.

Сваки човек се другачије носи са тугом након смрти и сахране вољене особе. Некада су правила која диктирају наши обичаји и традиција била важна колико и слово закона. Уобичајено је носити црну одећу 40 дана након сахране, до последњег Парастоса – помена за умрле који се даје након 3, 9 и 40 дана. Неко црнину носи пола године или годину дана, а удовице и жене чија су деца преминула, нарочито старије у руралним срединама, носе црнину до краја живота. Колико дуго се носи црнина зависи и од степена блискости са покојницима: што су ближи, то дуже траје.

(Србија Данас)

БОНУС ВИДЕО:

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".