Новак Ђоковић пише историју светског тениса, али у појединим стварима је попут свих нас осталих. У жару приче о његовом 23. гренд слем трофеју страни медији се присећају једног детаља из периода кад је мало ко знао за њега – осим Јелене.

 

Фото: Ben A. Pruchnie/Getty Images

 

 

У то време када су њих двоје почели да се забављају, Ноле је Јелену извео на први састанак у један ресторан. Како је и сам потом говорио о томе, он је пожелео да обома наручи бифтек, али је направио један пропуст. Није добро погледао шта пише у менију кад је поручивао храну и конобар је донео јело које уопште није очекивао – потпуно хладно и сасвим сирово.

Испоставило се да је тада 19-годишњи Ноле несвесно наручио татар бифтек. Одмах га је облио хладан зној. Кроз главу му је пролетело да ли ће Јелена икад више хтети да се види с њим и да ли је већ у старту све забрљао. Ипак, обоје су се свему слатко исмејали, а остало је историја.

Занимљиво је да данас Ноле не би никад направио исту грешку, не зато што је боље упознат са разним специјалитетима, већ зато што не једе месо. Његов избор сада су, рецимо, пудинг од чиа семенки и каша од хељде са кокосовим млеком. Када је на путу, уз себе увек има протеински прах, гоџи бобице…

Његова безглутенска, веганска исхрана са ниским садржајем шец́ера није нимало налик ономе што је јео док је одрастао. Често је тада јео хлеб и месо, као и просечни Балканци, а волео је и палачинке и пицу, пише бонаппетит.цом.

Фото: Профимедиа

 

 

Занимљиво је да је Новак годинама касније отворио вегански ресторан у Монте Карлу, у ком су служена јела попут сирових „лазања“ од тиквица са рикота сиром и пестом од пистаћа – без татар бифтека.

БОНУС ВИДЕО: