Метеоролог Марко Чубрило најављује да нас почетком недеље чека стабилније и мало топлије време, али већ од средине недеље ново пролазно погоршање и освежење.

- Ветар слаб до умерен, северни и северозападни, а у зони пљуска на кратко олујан. Над већим делом места осетно свежије уз максимуме од +21 до +26 степени Целзијуса, само на југу око +31 степен Целзијуса. Други дан викенда такође променљиво облачан уз могуће пљусукове али се временске непогоде више не очекују. Ветар северни, у зони пљускова на кратко појачан, док ће после пријатне ноћи дневни максимум бити сличан данашњем - написао је он. 

Чубрило пише да неће бити великих врућина.

 

 

- Почетком следеће недеље мало топлије уз ретку појаву пљуска и у уторак максимум до +25 до +30 степени Целзијуса тако да се велике врућине не очекују. У ноћи ка среди прво над северним, а у среду током дана и над осталим пределима региона пролазно наоблачење уз кишу и пљускове, а уследиће и ново освежење тако да ће се максимуми средином следеће недеље кратати од +15 до +23 степена Целзијуса, што је мало испод просека за крај јуна - објавио је он.

Он тврди да нас после 02.07. чека ново погоршање.

- Сумирано, после врелог таласа који је регион захватио протеклих неколико дана у наредних две недеље се тренутно не назире нов, овако јак топао талас и температуре би се уз повремене падавине углавном требале кретати око просека. Биће топлих дана али са максимумима који неће одлазити преко +32 степена Целзијсуа, осим у залеђу Јадрана - закључује Чубрило.

БОНУС ВИДЕО

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".