Док је у многим кухињама маслац намирница која се обилато користи, код нас то до скоро и није био баш случај.

Откако је свима постало јасно да је неупоредиво здравији од маргарина и домаћице са наших простора почеле су да их стављају у колаче и фина пецива.

И док неким јелима даје незаменљив укус, у друга се слабо меша. Штавише, због њега су малтене нејестива.

Фото: Принтскрин/Јутјуб/Moja mala kuhinja

 

 

Пржено месо

Свака врста масноће на одређеној температури почиње да гори и да дими. У случају маслаца та је температура релативно ниска, већ на 175 степени тако да је боље употребити неку другу масноћу ако печете свињске котлете, телеће одреске или пилећи филе.

Фото: Профимедиа

 

 

Тортиље

Ако сами правите тортиље, требало би да у фижидеру имате свињску маст. Ако покушате ли их правите с путером, вода у њему ће све покварити. Маст има савршену конзистенцију и неутралан укус.

Печени кромпири

Ако желите да печени кромпири буди хрскави, немој их пећи на маслацу. Боље употребите уље – маслац ће их учинити гњецавима, остаће без чврсте корице.

БОНУС ВИДЕО:

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".