Кејт Мос, Синди Крафорд, Хајди Клум, Јоланда Хадид, Ванеса Паради само су нека од добро познатих имена из света модне индустрије.

Оне су добиле достојне наследнице у воду својих ћерки, које нижу успехе.

Лајла Грејс Мос Хек је ћерка једне од најславнијих манекенки, Кејт Мос, и оснивача медијске куће „Дазед Медиа“, Џеферсона Хека. Иако је још млада, Лајла је већ одрадила низ високопрофилних манекенских кампања за брендове као што су „Марк Џејкобс“, „Шанел“ и „Миу Миу“, а појавила се и на насловној страни очевог часописа „Дазед“.

Такође је са мајком прошетала на модној ревији „Фенди“ током Недеље високе моде у Паризу, а данас је заштитно лице Келвин Клајна.

Синди Крафорд и Каја Гербер

Синди Крафорд је жива легенда модне индустрије. Прославила се радећи комерцијалне послове, међу којима је најпознатија њена култна „Диет Пепси“ реклама, а такође је била заштитно лице за Версаће. Током 80-их и 90-их сврставали су је у „великих пет“ супермодела, заједно са Наоми Кембел, Линдом Еванђелистом, Клаудијом Шифер, Кристи Тарлингтон и касније Стефани Сејмур.

Њена кћерка Каја Гербер наследила је мајчине гене, па многи тврде да изгледају као близнакиње. Каја је такође сарађивала са бројним брендовима као што су „Келвин Клајн“, „Марк Џејкобс“, „Сен Лоран“ и „Версаће“.

У јануару 2018. године Кајин брат, Пресли Гербер, придружио јој се као лице глобалне рекламне кампање Келвин Клајн фармерица, а потом је исте године прошетао пистом не Недељи мушке моде у Паризу.

Хајди Клум и Лени Клум

Немачка манекенка и водитељка „Пројецт Рунwаy-а“, Хајди Клум позната је по својим плавим коврџама и лицу супермодела, које је „пренела“ на своју 18-годишњу кћерку Лени.

Лени је у јануару 2021. године дебитовала на модној писти, тако што је отворила Берлинску недељу моде, само месец дана након што се са мајком појавила на насловној страни немачког „Вога“. У међувремену је постала заштитно лице многих брендова, а са мајком је у најновијој кампањи, крајем прошле године, позирала у доњем рубљу за „Интимисими“.

Јоланда Хадид, Бела Хадид и  Ђиђи Хадид

Јоланда Хадид започела је своју каријеру као млада манекенка, након што је отишла из Холандије у Њујорк. Потом се удала за Мохамеда Хадида, а касније и за Дејвида Фостера. 

Њене кћерке, Ђиђи и Бела, које су потписале уговор с „ИМГ Моделс-ом“, данас су једне од најпознатијих и најтраженијих манекенки на свету.

Иначе, Бела је 2019. године проглашена за најлепшу жену на свету. Мере њеног лица 94.35 одсто одговарају „златном резу“, мери која представља физичко савршенство. Магазин „ГQ“ такође ју је прогласио женом са највише стила.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".