НЕДЕЉКО Тодоровић, метеоролог, изјавио је да се у току ноћи очекују велике количине падавина, али локално, док у већини места не би требало да буде проблема. Његова процена је да се у суботу, 24. јуна, очекује пад температуре од седам до десет степени, а за данас је рекао да ће бити најтоплији дан у години јер би температура требало да достигне 37. подељак.

Републички хидрометеоролошки завод (РХМЗ) је најавио да нас очекују велике промене вечерас и током викенда. Сва штета од поплава и даље није санирана, а према речима Тодоровића, земља је већ сита воде.

 - У већини места не би требало да буде проблема са падавинама, тако да је то даље лутрија у којим местима би биле непогоде са великом количином падавина, евентуално и градом и олујним ветром и грмљавином. Најбитније је да стиже освежење са падом температуре од седам до 10 степени, првенствено сутра. У недељу већ далеко мање облака и мања вероватноћа за краткотрајну кишу. Не би требало да буде непогода у недељу, температура слична као у суботу. Већ од понедељка следи благи пораст температуре - рекао је Тодоровић.

Најавио је да ће временске непогоде проћи до суботе ујутру, али да се оне поново очекују у поподневним часовима. Највише падавина се очекује на југоистоку и истоку, а ређе у Војводини. Тодоровић је најавио и какво време нас очекује у току лета.

 - Мислим да ће бити више сунчаних дана, а само појединим данима, можда сваки пети-шести дан, може да буде освежење са пљусковима и грмљавином - напомиње Недељко Тодоровић, метеоролог.

За крај је истакао да ће ово лето бити натпросечно топло, али мање него претходна два. Биће чак и мањи број дана са екстремно високим температурама, изнад 35 степени.

(РТС)

БОНУС ВИДЕО

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".