Емисија "Балканском улицом", аутокре и водитељке Весне Дедић, завршила је дведесет и пету сезону емитовања, а у мају ове године је снимљена хиљадита емисија.

Дедићева је током рада на ток-шоу емисији угостила око 1000 значајних имена из области уметности, спорта, медицине и других јавних послова. Међутим, иако су многи били и више пута Веснини саговорници, ауторка и водитељка никада није позвала једну од најпопуларнијих српских певачица – Јелену Карлеушу.

Фото: В. Данилов

 

 

На питање домаћих медија како се догодио овај "порпуст" Весна Дедић је имала спреман одговор:

- Јелену Карлеушу још нисам звала да гостује у мојој емисији. Млада је, треба јој још један албум и онда ћу је позвати. Тренутно имам списак од 100 гостију које бих желела да угостим, а планирам да снимам још десет година, колико ми треба до пензије – изјавило је познато ТВ лице својевремено.

Коментар ауторке и водитељке емисије "Балканском улицом" изазвао је љутиту рекцију Јелене Карлеуше тада.

- Не знам ко је она и коју емисију води. Шта да објашњавам после четврт века каријере, која иде изван оквира Балкана, једну такву безобразну изјаву. Њене колеге из страних медија врло добро знају ко сам ја и врло сам велика, и порасла, и врло позната да могу да будем у најгледанијим светским шоу програмима. Можда једног дана будем гост и код ње, ако будем чула ко је она – узвратила је певачица.

Фото: АТА имагес

 

 

Међутим, прича се није завршила на овоме, а Весна је не желећи да читаву ситуацију претвори у медијски рат изјавила:

- Јелена Карлеуша је једна уважена јавна личност, чујем да је позната и у Турској. Врло је утицајна на друштвеним мрежама и ја њено дело веома поштујем. А с друге стране, ја као аутор "Балканске улице", имам права да зовем не оне који су најпопуларнији у овом тренутку (иако понекад зовемо и такве), већ просто, то је право сваког аутора. Ја нисам само уредник и водитељ, ја сам аутор. И аутор има права да одреди која то особа у том тренутку може да каже нешто искрено, емотивно, што би значило мом кругу гледалаца. Јелени фали неколико балада које би мене инспирисале. Осванула је њена изјава да нема појма ко сам ја и да сам глупача. Не постоји јавно личност која није дужна да поштује медије, а ја ћу увек штитити колеге и професију. И не дозвољавам да ме праве будалом – закључила је Дедићева.

(Србија Данас)

БОНУС ВИДЕО: