Бројни грађани су то дојавили институту "Плави свет", али из Института кажу да се ради о спашавању ајкуле која се у више наврата насукала на плажу, упркос покушајима да га врате у море.

Особа на снимку након тога је ајкулу пловилом одвукла на отворено море према Суску, где је пуштен, објавили су из ове непрофитне организације која се бави истраживањем морског екосистема и морских организама, едукацијом јавности и заштитом мора.

- С обзиром да је модруљ (плава ајкула) законом заштићена врста захваљујемо свима који су исказали забринутост те су нам се јавили! Модруљ је иначе врста отвореног мора те стога не представља опасност за купаче - објавио је Институт.

 

Они су апеловали на становнике да, у случају да примете да је нека од заштићених врста као што су морски сисари, морске корњаче или морски пси насукана, озлеђена или заплетена у рибарске алате, обавесте надлежне институције путем броја 112 или то дојаве институту "Плави свет".

Позвали су пратиоце да своја опажања морских сисара, попут делфина, китова и средоземне медведице, дојаве на њиховој апликацији Марине Рангер, путем Фејсбука или веба.

БОНУС ВИДЕО: