Случај хапшења Јелене М., девојке која је 2003. годиште, изазвао је велику буру у јавности. Посебно је одјекнула вест да је код тинејџерке у возилу пронађено чак 8,5 килограма марихуане! Убрзо након тога, ухапшена је још једна девојка, Јана Ћ. из Чачка, коју су полицајци ухватили са оружјем. У последње време није необичнос да се девојке окрећу криминалу и другој страни закона, али ове средњошколке су се већ у тинејџерским данима окренуле тешким кривичним делима повезаним са дрогом и оружјем.

Фото: Друштвене мреже

 

Јелена је ухапшена када се враћала са Копаоника. Полицијски службеници су зауставили "смарт" у Кумодражу, а претресом су пронашли чак 8,5 кг дроге. Са њом је у возилу био и малолетник (17), против којег се поступак води одвојено. Како се види на снимку који је објавио МУП, у жутом "смарту" се у гепеку налазило неколико тениских рекета. Међутим, испод њих, пронађена је торба у којој је било 20 пакета марихуане. Јелена је повремено давала часове тениса, а својевремено је била успешна тенисерка која је убрала бројне медаље.

Фото:МУП

 

Она је у ванбрачној заједници са ММА тренером, који је након хапшења тенисерке и сам доспео под лупу пажње јавности. Медији су писали да се испитује и његова умешаност у цео случај.

Не зна се од кога је узела дрогу.

Ипак, како се наводи у оптужници 12. марта ове године заједно са малолетним лицем одвезла се аутомобилом марке "Смарт" до Копаоника, до места Ново село и од НН лица преузела једну црну путну торбу у којој се налазило укупно 8.5 килограма марихуане упаковане у 20 пакета и ставила је у пртљажник. Особа од које је Јелена преузела дрогу још увек није идентификована, већ се ради о НН лицу.

Од дана хапшења до данас њој је притвор продужаван до 30 дана, због опасности да ће поновити кривично дело, а нова одлука о притвору је заказана за 22. јун, када ће суд одлучити да ли ће ова млада нарко-тенисерка остати иза решетака или ће изаћи на слободу. Оптужница је подигнута 23. маја ове године и прослеђена је Вишем суду у Београду на потврђивање.

Приликом вештачења утврђено је да је Јелена процесно способна и урачунљива. Такође је вештачен и њен мобилни телефон. Јелена је, иначе, након свог хапшења променила чак три адвоката.

Јана "два пиштоља" на слободи
Тинејџерки Јани Ћ. (19) из Чачка, која је почетком априла ухапшена, јер су код ње током претреса код Пожеге пронађена два пиштоља са двадесет метака и вагица за мерење, није продужен притвор и она се од краја априла брани са слободе. Она је приведена у аутомобилу "ауди А3" чачанских таблица након што је аутомобил у којем је била са двојицом младића Миланом Ђ. и Иваном Ш. заустављен због непрописног претицања.

Полиција им је наредила да их прате до полицијске станице, када су, мушкарци избацили девојку из аутомобила. Јана је држала торбу, у којој се налазило оружје, два пиштоља са двадесет метака и вагица за мерење. Убрзо су ухапшена и двојица мушкараца који су се удаљили са лица места, али их је полиција убрзо пронашла. Ухапшени мушкарци се и даље налазе у притвору, а један од њих је већ познат надлежним органима. У питању је Милан Ђ. који је већ оптуживан управо због поседовања оружја и то пре мање од два месеца.

О његовом случају огласило се Више јавно тужилаштво у Чачку где се и води поступак.

"Обавештавамо да се пред Вишим судом у Чачку води поступак против Милана Ђ. из Чачка, по оптужници Вишег јавног тужилаштва у Чачку од 30.01.2023. године због кривичног дела недозвољена производња, држање, ношење и промет ватреног оружја и експлозивних материја и кривичног дела Изазивање опште опасности", саопштило је тужилаштво.

Недавно је подигнута и оптужница против Јане Ћ. и двојице мушкараца, а терете се за недозвољено држање оружја, док се Милан Ђ. и Иван Ш. терете и за ометање службеног лица у вршењу службене дужности.

Обема им прети затвор
И док се њихови вршњаци спремају за факултет, путују са друштвом и уживају у тинејџерским данима, ове две тинејџерке чека дуги кривични поступак због којег им прете године затвора. Јелени М. прети од три до 12 година затвора, док је за кривично дело које се Јани ставља на терет запрећено до пет година затвора.

Тренутно се у случају обе тинејџерке чека одлука о потврђивању оптужнице, након чега ће бити заказан почетак суђења.

(Блиц)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".