Он је на конференцији целу операцију потраге описао као веома сложен напор који захтева више агенција са стручним знањем и специјализованом опремом, преноси "Блиц".

На питање колико је сати кисеоника остало на подморници, он је одговорио:

- Из података које смо користили као полазну тачку знамо да је 96 сати. Знамо да у овом тренутку имамо отприлике 40, 41 сат.

Пловило, којим управља "Оушенгејт експедишнс", пријављено је као нестало након што се није вратило на канадски истраживачки брод са којег је поринуто у недељу ујутро, а посаде су изгубиле контакт са његовим капетаном.

Тимови за потрагу и спасавање грозничаво траже изгубљено пловило док преостали сати нивоа кисеоника који одржава живот пада све ниже.

Подморница је мали брод дизајниран да прими само пет људи на дан - два сата на дну, неколико сати истраживања Титаника и два сата назад на површину.

Хамиш Хардинг, британски милијардер, Шахзада Давуд (48), један од најбогатијих људи Пакистана и члан управног одбора Принчевог фонда са седиштем у Великој Британији, и његов син Сулејман (19), су међу онима који су заробљени у подморници "Титан" компаније "Оушенгејт".

БОНУС ВИДЕО:

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".