Љубитељи сајта Onlyfans неће моћи да подигну кредит од банке, а банкарима је неугодно да саопште клијенту због чега га одбијају, а још је теже ако дође с партнерком или партнером, па тад могу да настану разне непријатне ситуације. Трошење новца на порно-сајтове идентично је трошењу новца на онлајн клађење и они који то чине за банкарски систем су непоуздани.

- Имам редовна примања, стални посао, редовне обавезе према банци сам испуњавао на време, али кад сам одлучио да узмем кредит да бих купио нешто скупљи половни аутомобил - одбијен сам. Нигде директно није написан разлог, али ми је кредитна саветница у банци у неформалном разговору помало стидљиво објаснила о чему се ради. Био сам збуњен, па и постиђен пред њом, није ми ни на крај памети било да би то могло да се деси због Onlyfans-а - прича за Курир један мушкарац који је имао такво искуство. Он је након раскида дугодишње везе утеху потражио на Onlyfans-у, не слутећи да ће му то касније направити проблем. 

Да сваки корисник банке који конкурише за добијање позајмице пролази кроз ригорозан "скенер", потврђује за Курир Душан Узелац са портала Каматица:

- Банке врше контролу свакога ко жели кредит. Приступ је индивидуалан од клијента до клијента и од банке до банке. Банка има право да провери трансакције клијента и да га одбије ако је нешто сумњиво, у смислу да им он можда неће вратити новац. Банке имају својеврсно "дискреционо право" да не ступе у сарадњу с неким клијентом, то јест да му не дају кредит, а чак не морају ни да дају објашњење због чега - каже Узелац. 

Истог мишљења је и Дејан Гавриловић из удружења Ефектива каже да уплаћивање чланарине на Onlyfans-у може бити спорно за добијање кредита.

- Логично је да банка одбије клијента који нерационално троши новац, на пример, на сајтове с порно-садржајима или кладионице. Банка када разматра да ли некоме да да кредит, проверава историјат трансакција - каже Гавриловић:

- Ако клијент, на пример, редовно плаћа своје обавезе, али има и нерационално трошење, које је можда увећано у последње време, банци то може да буде сумњиво. А банка не жели да даје позајмице некоме ко можда неће измиривати своје обавезе на време. Зато се увек испрате трансакције клијента који конкурише за кредит. Одбијају се они који дају новац на онлајн клађење, а и ово, баш као и клађење, може да буде показатељ нерационалног трошења - каже Гавриловић.

Супротног мишљења је Владимир Васић, банкар и финансијски консултант, који верује да корисници Onlyfans-а нису у категорији "ризичних":

- Банка је ипак та која зарађује, којој је у интересу да заради на позајмљивању новца. Одбијеница за кредит због коришћења таквих сајтова, барем по мом мишљењу, нема везе с реалношћу - каже Васић.

БОНУС ВИДЕО:

ЛЕТЕЋЕ ГРДОСИЈЕ ПАРАЈУ НЕБО: "Новости" на највећем светском салону аеоронаутике

(Мондо/Курир)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".