Наиме, убијени Јасмин С. хапшен је 2016. године у великој акцији Државне агенције за истраге и заштиту (СИПА), пише Српскаинфо.

Убијени је ухапшен са још двојицом мушкараца због сумње да су кријумчарили велике количине марихуане и сканка са подручја Црне Горе у БиХ.

Ухапшени тројац је пре хапшења које се десило у септембру 2016. године био праћен две године.

Са Јасмином С. те 2016. године ухапшени су Анђелко Н. (рођен 1985. у Босанској Крупи), настањен у Новом Граду и Ганија К. (рођен 1969. у Никшићу), држављанин Црне Горе који се налазио под надзором Службе за послове са странцима (СПС) БиХ.

Како је саопштено након хапшења поменутог тројца, истрагом је утврђено да је Ганија К. из затвора у Зеници путем контаката у Црној Гори и БиХ, координирао кријумчарење дроге у БиХ.

Иначе, Ганија К. је пре хапшења протеран из БиХ у коју је поново ушао са лажним документима.

Јасним С. Који је синоћ убијен у Новом Граду је тих година, како је тада саопштено, често боравио у Црној Гори како би надгледао посао и транспорт дроге.

Убијени Јасмин С. хапшен и 2011. године

Иначе, Јасмин С. који је синоћ убијен у пуцњави у Новом Граду у насељу Урије хапшен је и 2011. године због рачунарске преваре.

Како је тада саопштено, он је ухапшен са још двојицом осумњичених.

Њима се тада на терет стављало да су у једном аутомат-клубу у покер-апарат уместо једне КМ убацивали кованице од пет чешких круна. Они су у апарат убацили чак 540 кованица чешких круна.

Осумњичени за убиство ухапшен

Подсећамо, Јасмин С. убијен је синоћ око 22 часа у пуцњави која се догодила у једном угоститељском објекту у новоградском насељу Урије, пише АТВ.

Осумњичени за убиство М.Ц. је, брзом реакцијом полиције, ухапшен.

– Полицијски службеници Полицијске управе Приједор 16.6.2023. године ухапсили су М.Ц. из Босанске Крупе због постојања основа сумње да је починило кривично дело ‘Тешко убиство’ на штету Ј.С. из Новог Града, као и кривична дела “Изазивање опште опасности” и “Недозвољена производња и промет оружја или експлозивних материја”, потврђено је из полиције.

На лицу места обављен је увиђај којим је руководио тужилац Окружног јавног тужилаштва Приједор, под чијим надзором полицијски службеници предузимају све потребне мере и радње на утврђивању свих околности почињених кривичних дела.

(Српскаинфо, АТВ)

БОНУС ВИДЕО:

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".