Никола Јокић је проглашен за најкориснијег кошаркаша великог финала НБА лиге, а Денвер Нагетс је захваљујући њему остварио историјски успех и први пут дошао до титуле. Један од најемотивнијих момената на додели признања био је када је Јокић своју ћерку ставио на рамена и заједно са њом славио. Девојчица је имала јакницу на којој је застава Србије и пише Јокић, качкет на којем је написано "шампион", као и патикице са бројем њеног тате, број 15.

Многе медије преплавиле су најслађе фотографије успешног кошаркаша и његове ћерке, а девојчица је украла шоу када је на сликању са мамом и татом користила Јокићев пехар као бубањ - овај сладак снимак поделила је и НБА лига.

Девојчица која је очарала свет на татиним раменима зове се Огњена. Ово име није често и потиче од мушког имена Огњен, а има веома моћно и снажно значење. Огњена је старословенско име које води порекло од речи "огањ" што значи да је девојчица са таквим именом "храбра"; "моћна као ватра".

Фото: Профимедиа

 

Некада су се имена Огњен и Огњена давали деци због веровања да их ово име штити. Мушко име Огњен је често међу првим најпопуларнијим именима у Србији, док се родитељи ређе опредељују за име Огњена. Још једна женска верија овог имена је Огњенка.

Ђорђе Балашевић је једну своју песму назвао овим именом, а неки од најлепших стихова из песме "Огњена" гласе:

"...Све има своје... И ватра и лед
У кап се споје... И чемер и мед
Све има своје... Врлина и грех
Туге постоје да би призвале смех..."

(Yумама)

БОНУС ВИДЕО:

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".