Манда је преминуо на позоришној сцени, док је играо Капетана Куку у представи „Петар Пан“.

Познато је да се Манда борио за позориште „Бошко Буха“, а његов брат Ненад је једном приликом испричао да га је то и коштало здравља.

„Кредит за стан и позориште су га одвели у гроб. Постао је 2014. године управник позоришта које није реновирано од Другог светског рата. Много је желео да га среди, сам је јурио спонзоре. И Новак Ђоковић је донирао новац, али то није било довољно. Целог себе је давао, са мајсторима остајао до три, четири ујутру и радио барабар са њима. Узимао је шпакле и гулио зидове, а ујутру куповао бурек. Сећам се да му је и син Филип говорио да иде кући и одспава мало, али он није хтео“, испричао је Ненад и открио да позориште није било једини проблем.

Фото: репринт ТВ Новости

 

„Када се оженио Ањом дигао је кредит да купи стан. Али, пошто је већ био у годинама, морао је да плаћа осигурање како би се кредит обнављао. Узео је кредит у швајцарцима, јер је тада био најисплативији, али му је после годину и по дана пресео. Плаћао је скоро 100.000 месечно рату за кредит. То га је страшно мучило. Није лако сваког месеца зарадити тај новац, а где су остали трошкови“, рекао је Мандин брат, те открио да је Ања након смрти глумца имала проблем са банком.

Наиме, банка није хтела да исплати осигурање, али да се њихов кум Драган Бјелогрлић умешао и успео да реши тај проблем.

Фото: З. Јовановић

 

„Кредит је враћен захваљујући Бјели. Рекао им је: Или ћете да пребаците новац од осигурања или ћете дати три милиона евра да се оперете од срамоте коју ћу да вам направим. У року од 24 сата новац је био на рачуну“, испричао је Ненад.