Јавност у БиХ ужаснула је информација о пуцњави у Основној школи "Лукавац Град" кад је ученик дошао са пиштољем и упуцао наставника енглеског језика који је у тешком стању превезен у Универзитетски клинички центар у Тузли.

Малолетник (15) је према наводима Клиxа наводно одавно познат по непримереном понашању, а због лошег владања је недавно пребачен у другу школу. Због тога је јавно почео да говори да припрема освету, међутим, апсолутно су се сви надлежни оглушили.

Дино Османовић, политичар из Лукавца, објавио је после крвопролића преписку и упозорења која је писао управо због претњи ученика.

- Ово је порука од 22. маја 2023. године кад сам након сазнања да ученик прети да ће се осветити након што су га пребацили из школе тражио информацију да видим да ли смо се опаметили или предузели нешто да нам се не догоди Београд, али нажалост нисмо - написао је Османовић.

Додао је да је упуцани наставник отац двоје деце.

- Десило се да је недужан човјек страдао, неко рече да нису страдала деца и да нема панике, али ја кажем да је нажалост страдао отац двоје деце и да има панике. Има потребе за паником све док не одговарају неспособни кадрови из МУП и тужилаштва. Можда тада дођемо памети и почнемо да учимо на туђим грешкама. И да. На моје питање упућено МУП нисам добио одговор већ само позив путем вајбера уз речи да су предузели све радње и да је све под контролом односно да не могу дати више информација јер се ради о малолетној особи. Веровао сам систему. Ни сам не знам зашто - написао је Османовић.

У пуцњави је иначе тешко повређен наставник Недим Османовић који је, према наводима Аваза, син некадашњег посланика СДА у Парламенту БиХ Исмета Османовића и братанац потпредседника СДА Фадила Османовића.

Фото: javnarasprava.ba

 

Наставник који је повређен у пуцњави пребачен је у УКЦ Тузла и тренутно је у току операциони захват.

Османовић је за медије потврдио да је реч о његовом сину.

- Истина, ради се о мом сину, Недим је професор енглеског језика и помоћник директора. Операција још траје. Доктори су ми рекли да је у стабилном стању -казао је Османовић.

Малолетник је након крвавог пира ухапшен.

(Независне)

БОНУС ВИДЕО:

ЦВЕЋЕ, СВЕЋЕ И ДИРЉИВЕ ПОРУКЕ: Снимци агенције "Руптлy" испред ОШ "Владислав Рибникар"

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".