Састанак ц́е означити први Сијев сусрет са страним приватним предузетником у последњих неколико година. Очекује се да сусрет буде "један на један".

Извори нису рекли о чему би њих двојица могли да разговарају. Гејтс је твитовао да је слетео у Пекинг први пут од 2019. године и да ц́е се састати са партнерима који су радили на глобалним здравственим и развојним изазовима са Фондацијом Била и Мелинде Гејтс.

Фото: Профимедиа

 

Гејтс је отишао из одбора компаније 2020. године како би се фокусирао на филантропске радове који се односе на глобално здравље, образовање и климатске промене. Напустио је своју сталну извршну улогу у Мицрософту 2008.

Последњи пријављени састанак између Сија и Гејтса био је 2015. године, када су се састали на маргинама форума у провинцији Хаинан. Почетком 2020. године, Си је написао писмо Гејтсу у коме се захвалио њему и Фондацији Бил и Мелинда Гејтс на помоц́и Кини, укључујуц́и 5 милиона долара за њену борбу против ЦОВИД-а.

Фото: Танјуг/АП

 

Састанак би означио крај дуге паузе коју је Си током последњих година састајао са страним приватним предузетницима и пословним лидерима.

Неколико страних извршних директора посетило је Кину откако је поново отворена почетком ове године, али вец́ина се углавном састала са министрима у влади.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".