Ема Коронел је супруга највећег наркобоса на свеу, Ел Чапа који је осуђен на доживотну робију. Под оптужбама да је била саучесник у вођењу супругове криминалне империје и сама је осуђена на три године затвора.

Приписују јој такође улогу у његовом бекству из затвора након хапшења из 2014. године.

Foto:Profimedia

 

Наиме ухапшена је у фебруару ове године на аеродрому у Вирџинији и оптужена да је активно помагала супругу у вођењу злогласног картела Синалоа. Завничници ФБИ-а саопштили су да је Ема дистрибуирала кокаин и помагала у планирању мужевог бекства. У јуну се изјаснила кривом, а на саслушању поводом изрицање казне истакла је да "искрено жали" због својих злочина, замоливши судију да игнорише чињеницу за кога је удата.

"Можда због тога постоји разлог да будете строжи према мени, али вас ја ипак молим да то не урадите", рекла је ова 32-годишњакиња, преноси "НY Тимес".

Foto:Profimedia

 

Пристала је да преда око 1, 5 милиона долара незаконите зараде свог супруга у сврху споразума о признању кривице. Према писању појединих медија она је обзиром на своју улогу у овој криминалној организацији супер прошла као неко ко је помогао да се пребаци најмање 450 килограма кокаина, 90 килограма хероина и скоро 90.000 килограма марихуане у САД.

До пре само неколико месеци живела је гламурозан живот у Њујорку, уживајући у благодатима "крвавог" богатстава, а сада дане у затворској ћелији. Нови услови не могу да представљају већи контраст у односу на живот који је некада имала. Унутар ових зидина она чита "романтичне" романе како би прекратила време, испричао је њен адвокат.

И ако је Ел Чапо био иза решетака, све до прошле године Ема је уживала у луксузу свог мужа а притом је и имала низ нових пословних пројеката. Обзиром да у Мексику има статус богиње стила била је најавила и покретање сопствене модне линије.

Ема је показала како жене могу да заузимају итекако моћне положаје јер је и сама била јавна личност, предузетница али и десна рука свог супруга у свету нарко картела. Чак је и приликом хапшења остала доследна свом имиџу храбре жене.

"Свет се рушио око ње, зидови су падали. Када се бавите овим послом, или ћете бити ухапшени или ћете бити убијени", каже Дерек Малц, бивши специјални агент за борбу против наркотика.

"Има харизматичну личност. Ема коју познајем је пуна енергије, увек насмејана", изјавио је њен адвокат.

Foto:Profimedia

 

Ел Чапо је 30 година млађу Ему приметио на једном такмичењу лепоте, те се побринуо да она на истом и победи а онда ју је оженио баш на датум њеног рођендана. "Код њега ме освојио начин на који говори и то како ме третира. Прво смо били пријатељи, а онда је уследило све остало", признала је она у једном интервјуу.

Но, до оваквог брака са Ел Чапом је можда дошло и некако природно, како би се ујединиле две снажне мафијашке породице, с обзиром да је Ема ћерка једног од челних људи картела Синалоа.

"Синалоа дива. Са црвеним кармином, дијамантима и у уским фармеркама отелотворила је популарну слику "бућоне" - изабранице гангстера или криминалца. Бућоне носе веома скупу одећу, торбе.. Претерују у свему, све је у изгледу, пластичној хирургији. Ема је савршен приказ те слике."истиче Роман Ле Кур Грандмејзон, Француз који је у Мексику проучавао деловање картела.

Гламурозни имиџ Еме Коронел заправо је био у супротности са суморном стварношћу и њеним ангажманом у картелу Ел-Чапа.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".