Kako piše Avaz, upucan je nastavnik O. N. koji se trenutno nalazi na operaciji. Prema prvim informacijama, nesrećni muškarac je zadobio prostrelne rane u predelu vrata i lekari mu se bore za život. 

Kako pišu bosanskohercegovački mediji, napadač je bivši učenik G. M. (2008.) koji je premešten zbog lošeg vladanja. 

On je, navodno, jutros došao u školu s pištoljem i tražio jednog zaposlenog u školi u koga je ispalio više metaka. 

 

 

Iz MUP-a Tuzlanskog kantona su rekli za "Nezavisne" da im je prijavljeno pre devet časova da se u osnovnoj školi u Lukavcu dogodila pucnjava. 

Na društvenim mrežama pojavio se snimak hapšenja maloletnika osumnjičenog za ovaj napad. Kako se vidi na snimku, on je pruža otpor, ali deluje kao da je ušao u verbalni sukob sa policajcima koji ga privode.

 

 

Gradonačelnik Lukavca Edin Delić oglasio se povodom pucnjave. On je objavio da se u školi desila pucnjava, ali da nema povređene dece. 

- Ima povređenih. Među njima nema dece, i molim roditelje da obuzdamo paniku - naveo je on. Dodao je da je počinilac maloletno dete i da je odmah uhapšen.

 

 

Podsetimo, upucani nastavnik je sin Ismeta Osmanovića, jedan je od osnivača Stranke demokratske akcije (SDA) i nekadašnjeg poslanika u Parlamentu Federacije Bosne i Hercegovine, i bratanac potpredsednika ove stranke Fadila Osmanovića.

BONUS VIDEO:

TUGUJE CELA SRBIJA: Suze, sveće i cveće za ubijene đake i čuvara OŠ „Vladislav Ribnikar“

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".