Још три особе са повредама смештене су у болницу, након што је комби на улици покушао да их прегази, а полиција сумња и да је за то дело одговаран ухапшени 31-годишњак, јавља Ројтерс.

Британска полиција је саопштила да су беживотна тела две особе пронађена на једном путу у центру града, нешто после 4 сата ујутро по локалном времену, мало пре него су полицајци добили дојаву о још једном инциденту недалеко од тог места где је комби покушао да прегази још три особе.

Они су пребачени у болницу где им је указана помоћ.

Још један мушкарац пронађен је мртав на другом путу недалеко од центра града.

Огласио се британски премијер Риши Сунак који је рекао да је упознат с информацијама о шокантном инциденту у Нотингему и да га константно обавештавају о догађају. Сунак је одао почаст жртвама.

Фото: Танјуг/АП

 

- Желим да се захвалим полицији и хитним службама на њиховој реакцији. Добијам информације о развоју догађаја. Полицији се мора дати времена да удради свој посао - рекао је Сунак.

- Ово је ужасан и трагичан инцидент који је однео животе три особе. Сматрамо да су сва три инцидента повезана и да смо успели да ухапсимо починиоца. Ова истрага је у раној фази и тим истражитеља утврђује шта се тачно догодило - саопштила је начелница полиције Кејт Мејнел.

Више градских саобраћајница је затворено, а у потпуности је обустављен трамвајски саобраћај. Из полиције је саопштено да ће то трајати док је увиђај у току.

Нотингем је град са приближно 350.000 становника и удаљен је око 190 километара северно од Лондона.

БОНУС ВИДЕО:

НЕБО У ЊУЈОРКУ ПОСТАЛО ЈЕ НАРАНЏАСТО: Дим од шумских пожара у Канади прекрива Северну Америку

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".