Дејан Савићевић - Геније.

Савићевић је прве године по доласку у славни клуб имао сукоб са тренером Фабиом Капелом. Све док Берлускони није интервенисао и изборио већу минутажу за Савићевића у пакленој конкуренцији какву су му правили Марко Ван Бастен, Руд Гулит или Жан Пјер Папен.

И Геније му је то поверење вратио.

Свакако, посебан печат на тај однос даје гол који је Савићевић постигао у финалу Лиге шампиона 1994. године против Барселоне у Атини.

- Од тог гола и те победе, дражи ми је сусрет са Берлусконијем дан уочи утакмице. Дошао је у Миланело да нас поздрави и да нам пожели срећу, то је била једина утакмица коју није пратио уживо јер је имао обавезе у италијанском Парламенту. Срели смо се на ходнику и тада ми је рекао ’Геније, браним те од првог дана, докажи ми да нисам погрешио. Докажи свима да си геније. Немој да ме издаш’. И нисам га издао. Тај гол је ушао у анале европског фудбала", испричао је за Мондо Дејан Савићевић.

Савићевић је играо за Милан од 1992. до 1998. године, а за то време је успео да освоји три Серије А, два суперкупа Италије, један Суперкуп Европе, али та титула у Лиги шампиона и фантастичан гол Барселони остао је упамћен као нешто највеће и најлепше што је урадио у каријери.

БОНУС ВИДЕО: