Наводно је на Милинковића пуцао Стефан Д. који је члан нарко групе Огњена Орашанина. Стефан Д. је том приликом тешко рањен док је његов саучесник био Саша К. Локални медији наводе да је нападач особа за коју се сумња да је блиска такозваном шкаљарском клану.

На снимку надзорне камере види се како двојац пуца на Милинковића насред улице пред шокираним посматрачима.

Милинковић је већ пролазио кроз полицијске евиденције, а МУП Републике Српске је крајем децембра прошле године против њега поднио извештај Тужилаштву БиХ због сумње да је у октобру 2020. године подметнуо експлозивну направу под аутомобил који је користио Огњен Орашанин звани Орас који је у бекству и за којим је расписана потерница.

Према извештају полиције подметање бомбе наручили су вођа кавачког клана Радоје Звицер и Дарко Елез.

Бомба се међутим није активирала јер је на време уочена и деактивирана 17. октобра 2020. године.

Миленковић је и те како познат полицијским органима БиХ.

Раније је био осуђиван за организовани криминал и крађу аутомобила. МУП РС је 2021. године претресао 15 локација и пронашао седам возила за које постоји сумња да су украдени на подручју БиХ и земаља Европске уније. На мети ауто-мафијаша била су углавном возила јапанских и француских произвођача.

Управа за организовани и тешки криминал МУП-а РС поднијела је Тужилаштву извјештај против 17 особа осумњичених да су од 2020. до 2022. године поред БиХ трговали кокаином и на међународном тржишту, између осталог и на територији Србије и Хрватске, а на списку је био и Мирослав Милинковић.

Упозоравамо, снимак је узнемирујућег карктера и уколико желите можете га погледати ОВДЕ.

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".