Подсетимо, отац и маћеха у петак око 20.20 сати позвали су Хитну помоћ и навели да њихово дете не може да дише, али када су лекари стигли, могли су само да констатују смрт девојчице. На лице места убрзо је стигла и полиција, која је потом привела држављане Србије.

Како преносе швајцарски медији, у тренутку када је дете преминуло, у кући су била и два сина брачног пара.

- Дубоко смо потрешени, тужни смо. Прошле среде је унука била са нама. Били смо на фудбалском терену, играла се, била је весела - изјавили су за швајцарски портал "20 минута" деда преминулог детета, преноси Курир.

Бака и дека су навели да не знају шта се догодило у кући и да је дете из ванбрачне заједнице коју је син имао са другом женом. Рекли су и да је његова супруга дете прихватила као своје и да не могу да поверују у оно што се говори.

Фото: Профимедиа

 

- Нико нас није званично обавестио шта се догодило, као да смо странци. Тек у понедељак смо сазнали да нам је унука мртва. Не знамо ни где су друга два унука, желимо да дођу код нас. Ми смо њихова породица и њима је потребна наша љубав у овако тешком тренутку - очајна је бака како због смрти унуке, тако и због тога што је бригу о два малишана преузела држава.

За унуку су сазнали тек прошле године, а она није имала лаган почетак у животу, пише Блиц. 

- Биолошка мајка није се бринула о маленој, због чега је привремено била код хранитељске породице - рекла је бака новинском порталу.

Наводно се тамо догодио инцидент, у којем је девојчица повређена.

Затим је дете преузео отац. Од тада дете живи с њим, маћехом и два полубрата. То потврђује и тужилаштво у кантону Гларус. Према томе, преминула девојчица била је под старатељством свог оца и маћехе.

Подсетимо, према налазу обдукције дете је на телу имало бројне повреде за које се сумња да су "нанете тупим предметом".

Бака и дека, како преносе швајцарски медији, као ни породични пријатељи не могу да поверују да се то догодило.

- Пар је деловао срећно. Редовно су на друштвеним мрежама објављивали фотографије са децом, у петак је отац поставио слику са путовања до водопада Рајне - кажу они.

Фото: Принтскрин

 

Патрик Флурија, главни јавни тужлац изјавио је да су држвљани Србије оптужени за злостављање деце и да нису познати полицији од раније.

- Друго двоје деце је било на месту злочина у петак увече, али обојица су добро. Још увек је није одлучено шта ће бити са њима. Истрага ће бити настављена да би се открило шта се тачно догодило тога дана - речено је за швајцарске медије из тужилаштва.

Флурија је изјавио да не жели да говори од каквих повреда је трогодишња девојчица преминула.

- Повреде су биле упадљиве - рекао је он.

Иначе, комшије су испричале да су родитељи мирно стајали испред куће.

- Стигла је Хитна помоћ, полиција. Родитељи су мирно стајали, нису плакали али су деловали шокирано. У суботу се појавила и полиција и одвела их - рекао је комшија.

Породица је, како су навели, тек неколико месеци живела у згради у њиховом месту.

- Жена се често играла напољу са децом. Деловали су веома фино - рекла је једна комшиница, док је други комшија навео да су се из стана "често чули гласни крици".

БОНУС ВИДЕО:

Кућа у којој је дечак (13) секиром напао мајку и сина

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".