Водитељка Драгана Катић има успешну каријеру иза себе, а када се камере угасе поносна је мајка два сина бизанца Бобана и Бојана које је извела на прави пут.

Бобан и Бојан рођени су 1988. године, из везе коју је Драгана имала са тадашњим партнером. Оно што је обележило њен живот тада јесте да ју је отац њене деце оставио током трудноће.

Без његове подршке, децу је подизала сама, уз помоћ својих родитеља.

Када је 2019. године њен бивши партнер преминуо сав "прљав веш" доспео је у јавност. Мада је синове по рођењу признао и дао им презиме, није много учествовао у њиховом одгоју.

О растанку од бившег партнера Драгана је својевремено овако говорила:

"Били смо две индивидуе које су се годинама познавале, биле у некој вези, покушале да живе заједно и схватиле да то не иде. Заправо, одлучила сам да себе не малтретирам. То је био крај и с тим сам рашчистила. После он, из разноразних, али оправданих разлога није могао много да учествује у одрастању својих синова", испричала је она и навела да о односу са бившим партнером не жели да детаљише у јавности, будући да он више није међу нама.

Фото: сарицс

 

„Одлучила сам сама да родим децу, њихов отац је до одређеног периода учествовао у њиховом одрастању, али касније мање, али контакти су увек постојали. Деца су до последњег дана са њим била у контакту, ту нема збора. Ниједног тренутка није био битан мој и његов однос, него само неиспуњење његових обавеза према деци, али то смо сада заборавили и нећемо се враћати на нешто што је било и причати о некоме ко није присутан, ни физички ни ментално на овом свету. То је затворена тема. Док је био присутан, ја сам говорила како је било, а онда је и он могао да одговори и каже да ли сам у праву или не. Био је судски процес. Он сада није ту и не може да одговори на било шта што бих ја рекла“, рекла је тада водитељка.

Иначе, Катићева је пре неколико година оца своје деце тужила за алиментације, о чему је отворено говорила.

„Када сам донела одлуку да то учиним, нас троје смо сели и обавили један крајње отворен разговор. Објаснила сам им да сам, као родитељ, одлучила да преко суда тражим своја права. Рекла сам им да могу да буду уз мене или не, али само истином, и да тужба јесте моја, али да ће и они у једном тренутку морати да се појаве као сведоци и, под пуном кривичном и материјалном одговорношћу, дају изјаве и ставе свој потпис на оно што су рекли. Тражење права на оно што им припада не мења чињенице, пре свега да је то њихов отац, да је део њиховог живота и да то не значи да ће прекинути контакт са њим, нити га променити. Носе његово презиме и треба да га прихвате онаквог какав јесте“

„Деци сам још тада рекла да то неће бити ни лака ни кратка борба, али њима је несхватљиво зашто процес дуго траје. Ово је за њих велика лекција да, ако улазе у борбу, морају и да истрају. Какав год резултат био, имаће животно искуство које ће их научити да законским путем могу да докажу своја права и да постоје стручни људи који вас кроз тај процес воде. Питање је колико желиш да истрајеш у томе, а они су одлучни. Наравно, сви знамо да право није увек једнако правда, али боже мој. Морају да науче шта је закон и како функционише“, додала је Драгана.

Недуго од покретања процеса бивши супруг Драгане Катић је преминуо и све је стопирано. Сви су се питали да ли ће и подела имовине покојника остати нерешена, с обзиром на то да је он након разлаза од водитељке склопио брак са другом женом и са њом има децу.

О томе нешто више Катићева никада није желела да говори, оно што је одувек истицала је да у одгоју синова она никада није била сама. Отац и мајка пуно су јој помогли. Увек су били ту да близанце причувају, помогну и финансијски, а њихов прерани одлазак веома ју је погодио.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".