Апелациони суд је уважио жалбу јер је Виши суд у Ужицу у потпуности игнорисао предложене доказе одбране, одбијен је буквално сваки доказ. У поновном поступку ћемо између осталог утврдити и истинитост исказа припадника полиције, односно биће испитана њихова веродостојност како је то и наведено у Решењу Апелационог суда у Крагујевцу – изјавио је бранилац окривљеног полицајца, чачански адвокат Иван Чвркић.

Граничном полицајцу и његовој познаници се на терет ставља кривично дело неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога. Наиме, њих двоје ухапшени су 27. маја прошле године испред куће окривљене у једном селу код Пријепоља због 32 килограма марихуане распоређене у 30 пакета.

Незванично, окривљени су пре хапшења били у вишегодишњој емотивној вези, а дан раније вратили су се са заједничког путовања у Сарајево.

Тамо су се жестоко посвађали, јер је он био патолошки љубоморан. Његова партнерка није желела да се њихова веза обнародује. Дана када су обоје приведени, рекао је да је код партнерке дошао да рашчисте неспоразум који су имали – каже наш извор из истраге. Окривљена је пред судом признала кривично дело, док је Пријепољац негирао наводе оптужнице.

Виши суд у Ужицу одбио је већину доказа одбране окривљеног полицајца међу којима и телекомуникационо вештачење које би требало да утврди где су се налазили кључни сведоци тужилаштва, иначе полицајци, у време док је окривљени био у дворишту са познаницом, где је и ухапшен.

(Курир)

БОНУС ВИДЕО:

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".