И док многи мисле да је живот најчешће мед и млеко професионалним спортистима, јер раде оно што највише воле, било је ситуација у којима је легендарни Швеђанин губио присебност. Једна од њих била је права породична драма и у књизи „Ја сам Златан Ибрахимовић“, аутора Дејвида Лагеркранца, причао је о тренутку када му ни сав новац и утицај нису били од помоћи.

Фото: Танјуг/АП

 

Његов син Макси се одмах по рођењу показао као прави борац, али…

„Све је било ново с Максијем, приметили смо да много повраћа. Осим тога, није добијао на тежини, него губио. Нисмо знали зашто, да ли је то нормално? Повраћао је непрекидно, нисмо знали разлог… Причао сам са породицом, пријатељима, и сви су ме тешили да није ништа страшно“, испричао је Ибрахимовић.

Са супругом Хеленом морао је брзо да реагује када је сазнао да му је син болестан.

Фото: Профимедиа

 

"Цело тело ми је било у грчу. Никада се нисам тако осећао, ни приближно. Док нисам добио дете, био сам господин недодирљиви. Могао сам да будем љут и луд, да показујем све могуће емоције. И све је могло да се реши ако си чврст, истрајан, али ово није било ни слично томе. Био сам немоћан, ништа нисам могао да учиним. Макси је из дана у дан био све слабији, био је тако мали, кост и кожа. Изгледао је као да живот жели да га напусти“.

Супруга му је јавила да новорођенче мора на хитну операцију желуца.

„Не сећам се пута до болнице. Сећам се само болничких ходника и мириса. Трчао сам и питао само где је, на крају су ме одвели до велике сале у којој је Макси лежао у инкубатору. Био је мањи него икада… Имао је цеви кроз тело и нос. Као да су ми срце истргли из груди. ‘Волим вас обоје, ви сте ми све, али ја ово не могу да издржим. Зови ме за све што треба’, рекао сам Хелен и побегао одатле“, објаснио је Златан.

Фото:Профимедиа

 

Операција је, срећом, била успешна.

“Макси и сада има ожиљак. Осећа се здраво као и сва деца његовог узраста, а ја се често сећам тога. То ми, искрено, даје бољи поглед на живот“, истакао је Ибрахимовић, који је недуго затим са супругом добио још једног сина Винсента.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".