Америчка глумица Франциа Раис, бивша најбоља пријатељица поп звезде и глумице Селене Гомез која је 2017. поп звезди буквално спасила живот.

Како? Дала јој је бубрег кад се Селена нашла у ситуацији опасној по живот: због последица аутоимуне болести лупус, глумици је пре шест година претило отказивање оба бубрега. Тада су Франциа и Селена биле најбоље пријатељице: толико су значиле једна другој да су се прозвале сестрама.

Четири године старија Франциа одлучила је да јој помогне. Када се показало да је одговарајући донор, Селени је трансплантиран њен бубрег. Након сложеног оперативног захвата, свет је обишла фотографија на којој пријатељице леже у својим болничким креветима једна поред друге, држећи се за руке.

Foto:Profimedia

 

После дугог опоравка, поп звезда причала је о Францији у суперлативима: називала ју је својом спаситељком и даром с неба све до 2022. године, када је нагло утихнула. У ситуацијама у којима би јој новинари наметнули тему прекинутог пријатељства, Селена је одбијала да прича.

Пет година након трансплантације пријатељства више није било, а ситуацију је одбијала да коментарише и америчка глумица Франциа, чија се каријера није развила као Селенина (Франциа је остварила запажену улогу у филму "Бринг Ит Он" из 2006., била је део глумачке екипе серије "Тхе Сецрет Лифе оф тхе Америцан Теенагер" ,а од 2022. глуми у ситкому "Хоw И мет yоур фатхер").

Foto:Profimedia

 

Када је прошле године приказан Селенин документарац "Мy Минд & Ме" о њеној борби за физичко и ментално здравље - јер јој је након лупуса, дијагностификован и биполарни поремећај - младу жену која јој је спасила живот, није ни споменула. Чак је у разговору за магазин "Тхе Роллинг Стоне" у децембру 2022. године, Селена Гомез хладно је изјавила: "Никад се нисам уклапала у друштво славних, кул девојака. Моја једина пријатељица у забављачкој индустрији је Тејлор Сwифт".

Болну изјаву којом ју је некад блиска пријатељица јавно повредила Франциа је искоментарисака само једном ријечју: "Занимљиво". Након тог иступа, пријатељице које су 2007. "кликнуле" на добротворном догађају у лосангђелешкој дечјој болници (Селена је тада била звезда Дизнејеве серије за младе "Wизардс оф Wаверлy Плаце" док је Франциа представљала глумце АБЦ-јеве серије "Тхе Сецрет Лифе оф Ан Америцан Теенагер"), престале су и да се прате на друштвеним мрежама.

Foto:Profimedia

 

 

Имајући све то на уму, јасно је зашто су амерички медији ових дана експлодирали кад су схватили да је један радијски водитељ, тим више што је овај одмерено и сажето, без намере да оптужи Селену, открио шта се десило у једној од највећих свађа у америчкој забављачкој индустрији. Наиме, правог имена Ренáн Алмендáрез Цоелло, Ел Цуцуy је отац Францие Раис.

"Рекао бих да се прекиди пријатељства догађају када су у питању љубав, новац и слава", изјавио је и додао да су се девојке посвађале када је Селена почела да пије, иако зна да се ради о лошој одлуци у којој особа с трансплатираним бубрегом или јетром. Селена се, наводно, уз пиће "лакше" носила с биполарним поремећајем, лупусом, злобним коментарима Хејли Бибер, супруге свог бившег, Џастина Бибера али и свиме што је на овај или онај начин негативно утицало на њен живот.

Foto:Profimedia

 

Ел Цуцуy је објаснио како му је ћерка рекла да Селени "није дала бубрег како би ова могла да пије". Штета коју алкохол чини трансплантираном органу немерљива је. Пречесто посезање за чашицом особе која је примила орган донорима је, најблаже речено, увредљива. Селена је, пак, критику доживела као увреду и брутално је избацила из свог живота своју дугогодишњу пријатељицу, преноси ТМЗ.

С друге стране, звезда серије "Онлy мурдерс ин тхе буилдинг" оповргавала је наводе да је упркос свему што је прошла, склона "цугању". Ипак, и даље одбија да прича о Францие Раис. Њена некадашња ББФ такође није желела да прича о овој незгодној теми. Иступ радијског водитеља Ел Цуцуyја донекле је осветлио тај случај и дао наслутити који је прави разлог прекида дугогодишњег пријатељства.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".