Muftija je imao dva braka iza sebe i dve supruge – prvu, Umeju, je upoznao u Jordanu, a druga je javnosti poznatija Elma Elfić Zukorlić.

Elma potiče iz ugledne porodice i sa četvoro dece živi u centru Novog Pazara, dok prva muftijina žena živi sa četvoro dece i o njoj se gotovo ništa ne zna.

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

 

Elma, koju je oženio 2005. godine, generalna je menadžerka univerziteta koji je muftija osnovao u Novom Pazaru, a važi za jednu od najlepših i najobrazovanijih Novopazarki. Elma je i sama više puta isticala da voli da prati modu i trendove, a uvek je odevena prema šerijatskim pravilima, pa tako uvek nosi hidžab.

– Muslimanka može da prati modu sve dok ona ne urušava osnovne šerijatske principe odevanja, a to je da odeća nije prozirna i tesna. Ja volim modu, ali je ne pratim slepo. Izgradila sam svoj stil i trendove pratim isključivo u onoj meri u kojoj smatram da meni to pristaje. Šanel i Dior imaju linije koje jako volim, tim pre što odlikuju ukus moje majke, tako da sam uz ove brendove rasla i imam neke njihove komade. Ali veoma cenim i domaće dizajnere i često kupujem njihove modele – istakla je ona ranije.

Foto: Jutjub printskrin/Univerzitet u Novom Pazaru

 

Prema nezvaničnim informacijama, muftija je preminuo zbog komplikacija sa trombom.

Zukorlić je rođen 15. februara 1970. godine u Orlju pokraj Tutina. Dugo vremena je bio vodeći verski autoritet u Raškoj. Pre dve godine bio je i kandidat za reisu-l-ulemu ISlamske zajednice BiH, kada je na izborima izgubio od Huseina efendije Kavazovića.

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".