Ученик М.М. је признао извршење кривичног дела злостављање и мучење и према њему је изречена мера појачаног надзора органа старатељства. Поступак против овог ђака, и поред пунолетства, водио се и по Закону о малолетним учионоцима кривичних дела и кривично-правној заштити малолетних лица на основу процене судских вештака о незрелости оптуженог у току истраге.

Отуда му се није изрекла санкција предвиђена чланом 137 Кривичног законика, већ мера појачаног надзора.

- И окривљени и Основно јавно тужилаштво су се одрекли права на жалбу, тако да је данас пресуда постала и правоснажна - наводи извор "Новости" из Основног суда у Трстенику.

Овог пресудом је практично завршен судски поступак већ на првом претресу.

Како су "Новости" раније писале, М.М. је снимао инцидент у коме је професорки енглеског језика измакнута столица на часу. Одлуком Наставничког већа у поновљеном дисциплинском одлучивању кажњен је укором Већа и јединицом из владања.

То је случај и са учеником Н.Ж. (17), који је измакао професорки столицу.

Трећи и најмлађи учесник инцидента И.К.(16) се исписао из школе дан пре првог одлучивања Наставничког већа о судбини ђака који су професорки енглеског језика измакли столицу, смејали се њеном паду, цео догађај снимали и дистрибуирали мрежама.

Против Н.Ж.и И.К. припремни поступак се водио пред Вишим судом у Крушевцу.

Професорка Марија Стевановић, вратила се на радно место и завршава ову школску годину у Техничкој школи.

БОНУС ВИДЕО: