Више јавно тужилаштво у Београду поднело је данас Вишем суду у Београду оптужни предлог против Давида В. (24) због оправдане сумње да је 11. априла ове године насрнуо на полицијског службеника приликом пражњења трибине стадиона ФК “Чукарички” на прекинутој утакмици између ФК “Чукарички” и ФК “Партизан”.

Окривљеном се на терет ставља кривично дело насилничко понашање на спортској приредби или јавном скупу.

- Тужилаштво је у оптужном предлогу суду предложило да Давиду В. продужи притвор да не би у кратком временском периоду поновио кривично дело, имајући у виду да је и раније осуђиван - саопштено је из тужилаштва.

Такође је предложило да му суд опозове условну осуду од годину дана затвора и да му изрекне нову јединствену казну од 2 године и 9 месеци затвора, као и новчану казну од 50.000 динара.

Предложено је и изрицање мере безбедности забране присуствовања фудбалским и кошаркашким утакмицама спортског друштва “Партизан” у трајању од пет година.

- Постоји оправдана сумња да је Давид В. 11. априла на стадиону “ФК Чукарички” током прекида домаће првенствене утакмице између “ФК Чукарички” и “ФК Партизан” физички напао полицијског службеника З.А. - додаје се у саопштењу.

Он је у моменту пражњења трибина, док се налазио у групи навијача, каишем црне боје ударио З.А. у пределу шлема и штита, а потом се удаљио у групу навијача.

Према незваничним информацијама, Давид В. важи за вођу једне навијачке фракције Партизана.

БОНУС ВИДЕО:

ДИЛЕМЕ НИЈЕ БИЛО: Због овога је прекинута утакмица Чукарички - Партизан

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".