Тако је званично речено Вијестима у Управи за катастар и државну имовину која ради на решењу проблема. Редакцији су се претходно обратили запослени који тврде да хлађење у објекту не ради и да температуре достижу 32 степена Целзијуса. Већина запослених наводно разматра да не долази на посао ако се ситуација ускоро не промени.

У згради на Римском тргу налазе се просторије четири министарства.

- Од почетка пролећа, а самим тим и од доласка топлијих дана сви запослени који ради у згради која се налази на Римском тргу су у великом проблему јер у њој никаквог хлађења нема, а температуре у канцеларијама су неретко и 32 степена. Службеници су јако револтирани и већина је мишљења да у наредном периоду не долази на посао ако се ствар не промени. Ствар још више добија на значају ако се зна да је у ту зграду пре само две године за реконструкцију уложено невероватних седам милиона евра - наводи један од запослених.

Из Управе су казали да су предузели све активности у складу са добијеним захтевима Министарства јавне управе односно Директората за електронску управу и информатичку безбедност.

- Након предузетих мера на санацији рачунарске мреже, коју су радиле екипе МЈУ, извршили смо миграцију лиценце за БМС како бисмо повратили све функционалности и надзор над техничким системима - наводи се у одговору Управе.

Пошто активности МЈУ нису дале жељене резултате, Управа је обавештена да ће се приступити физичком раздвајању рачунарске мреже за потребе БМС-а од остатка мреже.

Из Управе су истакли да је након интервенција МЈУ извршена поновна реинсталација оперативног система рачунара преко којег се централизовано управља техничким системима, међу којима и климатизацијом.

- Да би систем профункционисао у потпуности потребно је поново извршити софтверска подешавања надзорног рачунара илити миграцију клијентске лиценце за БМС - нагласили су из Управе и казали да то тренутно раде и да радове изводи специјализована фирма.

(Вијести)

БОНУС ВИДЕО:

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".