Покренута је истрага о смрти Британца којег је, како се извештава, ударио гром док је пловио на дасци у Грчкој.

Неименовани мушкарац био је у мору поред плаже у Агиа Агати на Родосу, док га је његова девојка снимала са плаже, преносе локални медији.

Лучка управа Родоса потврдила је новинској агенцији ПА да је настрадали мушкарац имао 26 година и да је британски држављанин, али нису дали више информација.

Портпарол је рекао: Ово је активан случај, тако да у овом тренутку не можемо дати више детаља.

Грчки лист Родиаки јавио је да је гром ударио у воду у близини човека у понедељак нешто пре 13.30 по локалном времену, због чега је пао са даске у воду повређен.

Службе хитне помоц́и су хитно изашле на лице места, а неименовани мушкарац је изнесен на обалу где су спасиоци покушали да му спасу живот.

Један од људи који је покушао да спасе човека рекао је да је након што је уочио Британца у невољи бацио телефон и утрчао у море потпуно одевен.

- Чим сам му се приближио, видео сам да је лицем у води и да му је лице у модрицама. Одмах сам знао да је свака секунда кључна и почео сам да га вучем на обалу. Бринуо сам да ц́е ми се исто десити јер је још увек падала киша, али нисам стао - рекао је он.

Како је рекао, кад га је извукао, почео је да му пружа прву помоћ.

- Почео сам да му пружам прву помоћ, да га масирам и све остало што сам знао. Човек је још био жив, чуо сам му срце и имао је пулс. За кратко време стигли су спасиоци који су извршили све поступке реанимације како би га одржали у животу - испричао је човек, преноси Лад Библе.

Међутим, када су га одвели у најближу болницу, лекари су могли само да га прогласе мртвим.

БОНУС ВИДЕО

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".