Када је обавио преглед, схватио је важност превентиве. Од тада своје колеге и пријатеље редовно саветује да се тестирају како би на време открили болест: 

- То је прилично озбиљно питање, а у ствари једноставно. Човек само треба да има мало свести о томе колико је битан редован годишњи преглед, а ја идем на контроле на сваких шест месеци . - изјавио је глумац

Фото: Принтскрин/Јутјуб/ Dani Danila Lazovića

 

Због брзе реакције и савета пријатеља спасао је себи живот: 

- Имао сам срећу да ме је мој драги пријатељ, уролог Сава Милошевић, убедио да редовно радим ПСА тест, туморски маркер простате. Неколико година све је било у реду, а онда је стигала лоша вест. Одмах сам отишао на операцију и све је безболно прошло, зато што је на време откривено. Тада сам себио дао задатак да свим драгим пријатељима, колегама, кад год сам у могућности укажем на значај превентивних прегледа. На то ћете потрошити 15 минута, али ћете сачувати живот -после тога уочена му је још једном промена: 

- Бог ме је још једном погледао, када сам отишао да оперишем хернију. Послали су ме на рутински преглед плућа, због анестезије, а на скенеру су ми уочили промену величине капсулице. Нисам имао никакав симптом, ни у једном ни у другом случају, али самим тим што се правовремено реаговало све се завршило добро по мене - казао је Мики Крстовић и напоменуо важност позитивног односа према животу.

(Нова)

БОНУС  ВИДЕО: