Маринко Роквић је волео Црвену звезду, како је сам сведочио, а био је и кандидат за члана Скупштине клуба из Љутице Богдана.

Фото: Д. Бабовић

 

''За Звезду сам почео да навијам као клинац од пет, шест година. Имао сам брата од стрица који је навијао за Партизан и читав живот смо били ривали на том пољу. Давни су то дани када сам заволео Звезду, било је то време Драгана Џајића'', говорио је Роквић.

Није престао да прати, а имао је миљенике у садашњем саставу.

''Тих 70-их и 80-их година није било утакмице да Звезда игра, а да нисам био на стадиону, поготово на међународним утакмицама. И данас редовно пратим мечеве и имам миљенике међу фудбалерима. То су Катаи, феноменалан играч, Иванић, па Борјан, који је Звезду увео у Лигу шампиона и то у овако тешким условима какви су у нашем фудбалу. Изврстан момак'', поручио је тада.

Очи у очи са Пиксијем

Волео је да игра фудбал, делио је терен са Кулетом Аћимовићем, Бошком Ђуровским, Пижоном, а нашао се очи у очи и са Драганом Стојковићем.

''Играо сам против Пиксија у балону пре 15 година. То је било занимљиво видети, код њега лопта, а ја не смем ни да приђем да га нападнем јер знам да ћу испасти смешан.

Са оне стране Топчидерског брда

Имао је поштовања и према комшијама из Хумске, наводећи да међу онима са друге стране има и легенди који умеју да запевају.

''Играо сам и са Савом Милошевићем, фантастичан фудбалер, али и певач. Умео је тако да запева неке моје песме којих се више ни ја не сећам. Одлично му то иде'', присетио се Роквић.