Marinko Rokvić je voleo Crvenu zvezdu, kako je sam svedočio, a bio je i kandidat za člana Skupštine kluba iz LJutice Bogdana.

Foto: D. Babović

 

''Za Zvezdu sam počeo da navijam kao klinac od pet, šest godina. Imao sam brata od strica koji je navijao za Partizan i čitav život smo bili rivali na tom polju. Davni su to dani kada sam zavoleo Zvezdu, bilo je to vreme Dragana DŽajića'', govorio je Rokvić.

Nije prestao da prati, a imao je miljenike u sadašnjem sastavu.

''Tih 70-ih i 80-ih godina nije bilo utakmice da Zvezda igra, a da nisam bio na stadionu, pogotovo na međunarodnim utakmicama. I danas redovno pratim mečeve i imam miljenike među fudbalerima. To su Katai, fenomenalan igrač, Ivanić, pa Borjan, koji je Zvezdu uveo u Ligu šampiona i to u ovako teškim uslovima kakvi su u našem fudbalu. Izvrstan momak'', poručio je tada.

Oči u oči sa Piksijem

Voleo je da igra fudbal, delio je teren sa Kuletom Aćimovićem, Boškom Đurovskim, Pižonom, a našao se oči u oči i sa Draganom Stojkovićem.

''Igrao sam protiv Piksija u balonu pre 15 godina. To je bilo zanimljivo videti, kod njega lopta, a ja ne smem ni da priđem da ga napadnem jer znam da ću ispasti smešan.

Sa one strane Topčiderskog brda

Imao je poštovanja i prema komšijama iz Humske, navodeći da među onima sa druge strane ima i legendi koji umeju da zapevaju.

''Igrao sam i sa Savom Miloševićem, fantastičan fudbaler, ali i pevač. Umeo je tako da zapeva neke moje pesme kojih se više ni ja ne sećam. Odlično mu to ide'', prisetio se Rokvić.