Милан је испричао како је поднео читаву ситуацију када су припадници полиције и специјалних јединица упали у зграде општина Звечан, Зубин Поток и Лепосавић, на којима су поставили заставе тзв. Косова.

- Ово није први пут да се дешава. Ја сам одмах после Божића, када су пуцали на нашу децу отишао доле и био у првом реду. Такође, био сам и на барикадама пар пута. То је нешто што се стално дешава, али оно што ме је највише заболело је скидање заставе у Зубином потоку, то је баш поражавајуће. Свака част људима у Митровици, Звечану и Зубином потоку, јер заиста треба да будеш много јак да би се супротставио војсци и полицији која је дошла ту да заузме зграде. Једино хвала том Албанцу који није бацио нашу заставу, већ је савио и оставио је са стране – рекао је у емисији „Викенд из Првог реда“ на телевизији К1.

Фото: АТА имагес

 

 

Милан Васић каже, да су га често прозивали што се за Косово и Метохију залаже из Београда.

- Зли језици не могу да ме поремете. Било је разних коментара, да је лако из Београда представљати Косово и Метохију, али то ме више заиста не погађа. Ја сам човек из културе и желим да се на тај начин изразим тако, да омладини у Србији, покажем лепоте Косова и Метохије, да их приближим породици. Ја и са мојом породицом, могу да вас приближим, јер смо сви јако везани. Мислим да смо добар пример једне здраве породице.

Популарни глумац, често одлази на Косово и Метохију, где му и дан данас живе родитељи, али не крије да воли да обиђе децу и наше породице које живе доле и често је пун утисака.

- Највећи утисак је када одем у село које има 35 кућа, од тога има 20-оро деце. То је толико љубави, смеха, среће, да ти просто не верујеш да си ти у селу, које је на неком пропланку, где када падне снег, више не можеш да сиђеш у град. Људи доле вам се неће жалити. Позваће вас на пиво, мезе, истински ће вам се обрадовати и угостити вас. Ја никада са патетиком не причам о Косову и Метохији, а често сам доле. Углавном патетишу особе које Косово и Метохију не посећују, већ седе овде и кукају – закључио је Милан Васић 

БОНУС ВИДЕО:

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".