Суђење је било затворено за јавност због интереса малолетница.

- Оптужени је проглашен кривим за два кривична дела обљуба детета у продуженом трајању и кривично дело полно узнемиравање након чега му је изречена јединствена казна затвора од 15 година. У казну ће му бити урачунато време проведено у притвору који му је продужен до упућивања на издржавање казне - рекао је за „Блиц“ портпарол Вишег суда у Нишу Мишко Радивојевић.

Како је “Блиц” писао, Драгољуб се теретио да је застрашивањем злоупотребио малолетнице.

- Девојчицама је говорио да, ако га не слушају и не раде све што каже, да ће им умрети родитељи, јер он зна враџбине којима то може да учини. Деци би причао да не смеју никоме да говоре ништа о томе шта се дешава у његовој кући. Клупко је почело да се одмотава када се једна девојчица поверила – испричао је раније наш извор, после хапшења Драгољуба М.

Мештани Чамурлије са којима је репортер „Блица“ разговарао након хапшења, нису имали лепе речи за осуђеног педофила.

- Он није способан да те стигне да те јури, али је навлачио децу причом. Претпостављам да им је гледао у карте или им је врачао, то су деца, поводљива. Тако је ступао у контакт. Није први пут да узнемирава децу. Већ 20 година има случајева да узнемирава децу, али никоме није стао на жуљ, као сада. Дешавало се и да мужеви оду на посао, а он зове жене телефоном. Или добацује женама које пролазе низ улицу, да им даје паре... - испричале су раније комшије.

Изазивао сажаљење па то злоупотребљавао

Комшије из села кажу да је он злоупотребљавао своје здравствено стање како би изазвао сажаљење.

- Многи су га сажаљевали јер нема ноге, а он је то користио. Можда и није могао физички да силује децу, али не мора директно да има однос са дететом, можда их је на други начин упропашћавао, додиривао руком... – испричала је једна од комшиница.

Једино га жена бранила

Једина која је покушала да одбрани Драгољуба после хапшења била је његова супруга М.М. која је рекла да је он тежак инвалид, да једва може и у тоалет да иде, да су у браку више од 40 година и да она зна да он није способан да почини такве ствари.

Но, на суђењу су изведеним доказима потврђени елементи кривичног дела које је Драгољубу стављено на терет па му је изречена казна од 15 година затвора у коју ће ми бити урачунато време проведено у притвору.

Пресуда је неправоснажна и окривљени на њу има право жалбе у законском року.

(Блиц)

БОНУС ВИДЕО:

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".