ФДА је званично одобрила Фајзерову вакцину против КОВИД-19 за децу између 5 и 11 година. Фејсбукова платформа је ставила ограничења на дезинформације о вакцини против ковида 19 још крајем 2020. године, али није имала политике специфичне за децу.

"Мета" саопштава у новом посту на блогу, да је у сарадњи са Центром за контролу и превенцију болести (ЦДЦ) и Светском здравственом организацијом (СЗО) одлучила да уведе строге мере за сузбијање штетног садржаја који се односи на децу и вакцину против ковида 19. Ово укључује све постове који имплицирају да вакцина против ковида 19 није безбедна, да је непроверена или неефикасна за децу.

Поред тога, "Мета" ће обезбедити подсетнике у фидуу на енглеском и шпанском да је вакцина одобрена за децу, а такође ће пружити информације о томе где је доступна.

Мета напомиње да је уклонио укупно 20 милиона дезинформација о ковида 19 и вакцини са Фејсбука и Инстаграма од почетка пандемије. Ови бројеви су у супротности са оним што смо видели из интерних докумената са Фејсбука који су процурели – Фејсбук документи су јасно показали колико је платформа била неспремна за дезинформације у вези са вакцином против ковида 19.

Да је Фацебоок био спремнији, можда би покренуо кампање за борбу против дезинформација раније током пандемије, како за децу тако и за одрасле, што би вероватно уклонило више лажног садржаја као резултат.

(PC press)